Tanden en kiezen trekken

Een mooi en goed gebit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar wel voor iedereen mogelijk! Als u last van uw gebit heeft, kan dat ontzettend vervelend zijn. Bijvoorbeeld omdat het pijn doet of omdat u uw gebit niet mooi vindt. Door onze behandelingen kunt u weer onbezorgd praten, lachen, eten en drinken. Om uw gebit weer mooi te maken, moeten we soms één of meerdere kiezen of tanden trekken. Dat klinkt niet fijn, maar wij verzekeren u een pijnloze behandeling. Het trekken van de tand of kies gebeurt uiteraard onder verdoving. Als u er echt tegenop ziet, kan dit zelfs onder volledige narcose. In dat geval wordt u wakker met prachtige, nieuwe tanden!

Zorgeloos genieten van een mooi gebit

Wie een goed gebit heeft, staat nauwelijks stil bij hoe fijn dat is. Hij of zij praat, lacht en eet zonder zich zorgen te maken. Logisch toch, een goed gebit? U denkt daar waarschijnlijk anders over. Anders had u onze site niet opgezocht. Waarschijnlijk hebt u last van uw gebit. Al vele jaren. Momenteel is onbezorgd praten, eten en lachen er voor u niet bij. Om u weer te laten genieten van een mooi gebit moeten er soms één of meerdere kiezen of tanden getrokken worden. In sommige gevallen moeten we alle kiezen en tanden trekken. Die gedachte doet u waarschijnlijk schrikken, maar onze behandelingen zijn pijnloos door de verdoving of narcose.

Trekken van een tand of kies onder verdoving of narcose

Dagelijks helpen wij mensen met complexe gebitsproblemen. Zij komen naar CDC voor een mooi én gezond gebit. Om dit mogelijk te maken, is het soms nodig dat wij alle tanden en kiezen trekken. Dat is een flinke ingreep. Een ingreep die niet meteen onze voorkeur heeft. Tanden die er netjes uitzien, goed vast zitten en geen pijn doen, behouden we liever. Maar als u boven of onder nog slechts één of enkele tanden heeft, vormen die onvoldoende houvast voor andere typen gebitsprotheses. Dan is het beter om vol te gaan voor een goede oplossing van het probleem en alle tanden en kiezen te trekken.  

Als we alle tanden en kiezen trekken, gebruiken we uiteraard verdoving. Gelooft u ons: u voelt geen pijn tijdens de behandeling. We hier heel veel ervaring mee. Jaarlijks trekken we bij ongeveer 1.100 mensen alle tanden en kiezen.

Bent u er toch niet gerust op en ziet u hier erg tegenop? Dan kunt u bij CDC uw tanden en kiezen laten trekken onder volledige narcose. Als u wakker wordt, is dat met nieuwe tanden in uw mond.

Alle tanden en kiezen trekken voor een gebitsprothese

Soms is het nodig om alle tanden en kiezen te trekken ter verbetering van uw gezondheid. Eén van de mogelijkheden is het plaatsen van een gebitsprothese,  in de volksmond beter bekend als een kunstgebit. Een gebitsprothese maakt dat u weer volop kunt lachen, praten, eten en drinken. 

Kosten alle tanden en kiezen trekken

Een gebitsprothese (‘kunstgebit’), klikgebit of vaste brug maakt een resoluut eind aan jaren van tandpijn en ander leed en ongemak. Om zo’n prothese te kunnen plaatsen, moeten resterende tanden meestal worden getrokken. Nu bent u op zoek: wat kost het om al mijn tanden en kiezen te laten trekken? 

De kosten van het trekken van tanden en kiezen hangen af van een aantal factoren:

  • Het aantal tanden kiezen dat moet worden getrokken – sommige mensen hebben niet al hun tanden meer
  • Gaat het om een simpele handeling (in vaktermen een ‘eenvoudige extractie’) of ligt de tand of kies schuin, waardoor het trekken wordt bemoeilijkt?
  • Wilt u plaatselijk worden verdoofd of kiest u voor algehele narcose?
  • Is een nabehandeling nodig of zelfs noodzakelijk?

Het is niet mogelijk op voorhand te vertellen wat de kosten zijn. Daarvoor is het nodig dat we u zien en spreken. Tijdens dit adviesgesprek hoort onze tandarts graag van u wat uw klachten en uw wensen zijn. Daarna onderzoekt hij uw gebit en maakt hij foto’s. Uiteindelijk stelt hij een behandelplan op, compleet met een begroting. De keuze is vervolgens aan u.

Let op: u verlaat onze tandartspraktijk nooit zonder een nieuw gebit.

Wilt u het beste advies? Plan dan snel online een adviesgesprek in.

Wat kan CDC Complete Tandzorg voor u betekenen?

Wilt u weer genieten van uw gebit? Plan dan een adviesgesprek bij CDC in. Wij kunnen u pijnloze behandelingen, hoge veiligheidsnormen en een vakbekwaam team garanderen. Na onze behandeling heeft u niet langer meer een angst voor de tandarts.

Tanden of kiezen trekken is niet niks. Wij snappen heel goed dat u misschien wat vragen heeft of meer informatie nodig hebt voordat u een gebitsprothese wilt laten plaatsen. Hiervoor mag u altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 088-2328285. Wilt u meer informatie over een andere behandeling, zoals het tandsteen verwijderen of een periodieke controle? U kunt altijd contact opnemen voor vragen, informatie of opmerkingen!

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie te krijgen over alle tanden en kiezen trekken.

John van Vught
“Mijn angst is nu een stuk minder”
Babs Kas
“Jarenlang bezoek aan tandarts uitgesteld”

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum  met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.