Tanden en kiezen trekken

Een mooi en goed gebit is niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar wel voor iedereen mogelijk! Als u last van uw gebit heeft, kan dat ontzettend vervelend zijn. Bijvoorbeeld omdat het pijn doet of omdat u uw gebit niet mooi vindt. Door onze behandelingen kunt u weer onbezorgd praten, lachen, eten en drinken. Om uw gebit weer mooi te maken, moeten we soms één of meerdere kiezen of tanden trekken. Dat klinkt niet fijn, maar wij verzekeren u een pijnloze behandeling. Het trekken van de tand of kies gebeurt uiteraard onder verdoving. Als u er echt tegenop ziet, kan dit zelfs onder volledige narcose. In dat geval wordt u wakker met prachtige, nieuwe tanden! Op deze pagina vertellen wij u graag meer over onze behandeling en over de kosten die eraan verbonden zijn om al uw tanden en kiezen te laten trekken.

Zorgeloos genieten van een mooi gebit

Wie een goed gebit heeft, staat nauwelijks stil bij hoe fijn dat is. Hij of zij praat, lacht en eet zonder zich zorgen te maken. Een goed gebit is vanzelfsprekend, toch? Waarschijnlijk denkt u daar anders over, anders was u niet op deze pagina terecht gekomen. Als u last heeft van uw gebit kan dat ontzettend vervelend zijn. Om u weer te laten genieten van een mooi gebit moeten er soms één of meerdere kiezen of tanden getrokken worden. In sommige gevallen moeten we alle kiezen en tanden trekken.

Trekken van een tand of kies onder verdoving of narcose

Dagelijks helpen wij mensen met complexe gebitsproblemen. Deze mensen komen naar CDC voor een nieuw, mooi én gezond gebit. Om dit mogelijk te maken, moeten wij soms tanden en kiezen trekken. Uiteraard gebruiken wij standaard verdoving bij iedere, mogelijk, pijnlijke behandeling. Wij kunnen u verzekeren dat u hier geen pijn van voelt. Jaarlijks trekken we bij 1.150 mensen tanden en kiezen. Veel mensen zijn bang voor de tandarts en daarom stellen we u graag gerust. Als u echt tegen de behandeling opziet, kunnen wij u onder volledige narcose behandelen. Wij hebben een eigen narcosecentrum en ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt. Direct na het trekken van de tanden wordt de wond gehecht. Door de narcose merkt u hier niets van. Vervolgens kunt u rustig wakker worden in onze behandelkamer. Zodra u wakker wordt, kunt u genieten van uw nieuwe gebit. Door ons narcosecentrum hoeft u niet langer angst voor de tandarts te hebben.

Alle tanden en kiezen trekken voor een gebitsprothese

In sommige gevallen is het nodig om alle tanden en kiezen te trekken. In dat geval plaatsen we daarna een gebitsprothese, in de volksmond beter bekend als een kunstgebit. Met een gebitsprothese kunt u weer volop lachen, praten, eten en drinken. Uiteraard kunnen wij ook dit onder volledige narcose voor u doen.

Kosten alle tanden en kiezen trekken

Een gebitsprothese (‘kunstgebit’), klikgebit of vaste brug maakt een resoluut eind aan jaren van tandpijn en ander leed en ongemak. Om zo’n prothese te kunnen plaatsen, moeten resterende tanden meestal worden getrokken. Als u die overweging maakt, wilt u vast graag weten welke kosten eraan verbonden zijn om al uw tanden en kiezen te laten trekken? De kosten bij tanden of kiezen trekken is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Het aantal tanden en kiezen dat moet worden getrokken – sommige mensen hebben niet al hun tanden meer.
  • Gaat het om een simpele handeling (in vaktermen een ‘eenvoudige extractie’) of ligt de tand of kies schuin, waardoor het trekken wordt bemoeilijkt?
  • Wilt u plaatselijk worden verdoofd of kiest u voor algehele narcose?
  • Is een nabehandeling nodig of zelfs noodzakelijk?

Het is voor ons niet mogelijk om op voorhand te vertellen wat de kosten bij het trekken van tanden en kiezen zijn. Daarvoor is het nodig dat we u zien en spreken. Tijdens dit adviesgesprek hoort onze tandarts graag van u wat uw klachten en uw wensen zijn. Daarna onderzoekt hij of zij uw gebit en maakt uw tandarts foto’s. Uiteindelijk stellen we een behandelplan op, compleet met een begroting, zodat u de kosten voor uw behandeling weet. De keuze is vervolgens aan u.

Wat kan CDC Complete Tandzorg voor u betekenen?

Wilt u weer genieten van uw gebit? Plan dan een adviesgesprek bij CDC in. Wij kunnen u pijnloze behandelingen, hoge veiligheidsnormen en een vakbekwaam team garanderen. Na onze behandeling heeft u niet langer meer een angst voor de tandarts of kaakchirurg.

Tanden of kiezen trekken is niet niks. Wij snappen heel goed dat u misschien wat vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen, voordat u een gebitsprothese wilt laten plaatsen. Hiervoor mag u altijd contact opnemen door te bellen naar 088-2328285. Wilt u meer informatie over een andere behandeling, zoals het tandsteen verwijderen of een periodieke controle? Wij kunnen u ook tips voor een gezond gebit geven, zoals de juiste manier van tanden poetsen. U kunt altijd contact opnemen voor vragen, informatie of opmerkingen!

Let op: u verlaat onze tandartspraktijk nooit zonder een nieuw gebit. Wilt u het beste advies? Plan dan snel online een adviesgesprek in.

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie te krijgen over alle tanden en kiezen trekken.

John van Vught
“Mijn angst is nu een stuk minder”
Babs Kas
“Jarenlang bezoek aan tandarts uitgesteld”

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum  met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.