Facings

Stel, u heeft een gezond gebit. Het doet wat het moet doen. Kauwen gaat goed, zonder pijn. Ook het tandvlees geeft geen problemen. Maar dat was het dan ook wel. Zorgeloos schaterlachen, met uw mond ver open? Dat doet u liever niet. U schaamt zich voor uw tanden. Bijvoorbeeld omdat ze scheef staan, verkleurd zijn of zijn afgebroken. Kortom: uw gebit is te goed om volledig te vervangen, maar te slecht om mee te pronken. U wilt weer mooi, frisse en witte tanden. Dat kan met facings!

Wat is een facing?

Een facing is een dun laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet (een kunststof) of porselein, dat op een bestaande tand wordt aangebracht. Dankzij het plaatsen van facings op uw verkleurde of beschadigde tanden krijgt u een mooi en recht gebit. Kiertjes, afgebroken hoekjes, tanden die scheef staan: met facings behoren al deze problemen tot het verleden. Uw gebit ziet er fantastisch uit!

Behandeling van facings

Het stappenplan bij facings is bij zowel composiet als porseleinen facings hetzelfde. De behandeling ziet er als volgt uit:

1. Bepalen van de kleur
Aan de hand van een kleurenstaal wordt bepaald welke kleur de facings moeten krijgen. In het tandtechnisch laboratorium worden de facings in de gewenste kleur gemaakt.

2. Afslijpen van de tand
Als het nodig is, moet er een dun laagje van het oppervlakte van de huidige tand afgeslepen worden. Op die manier wordt er ruimte gemaakt voor de facing. Als dit niet gebeurt, wordt de tand namelijk dikker.

3. In vorm brengen van de facing
Vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van uw tand en deze afdruk gaat naar het tandtechnisch laboratorium. Hier wordt de facing in de gewenste vorm gemaakt.

4. Vastplakken van de facing
Tijdens de tweede behandeling wordt de facing geplaatst. Eerst wordt uw tand behandelt met een soort zuur en een hechtlaag. Vervolgens wordt de facing aangebracht en kunt u genieten van het eindresultaat.

Onderhoud van de facings

Facings hebben geen ander onderhoud ten opzichte van uw natuurlijke tanden. Het is belangrijk om uw gebit goed schoon te maken, door het te poetsen met een zachte tandenborstel. Daarnaast is ook het regelmatig gebruiken van tandfloss erg belangrijk voor het grondig reinigen van uw tanden.

Wat kost een facing?

Met facings kunt u weer genieten van uw lach, zonder u zorgen te maken om de kiertjes, verkleuringen of afgebroken stukjes. Als u de overweging voor facings maakt, vraagt u zich vast en zeker af wat de kosten voor facings zijn. Dit is erg lastig om te zeggen, aangezien wij hiervoor echt uw gebit moeten zien. Op die manier kunnen wij namelijk bepalen welke type facings meer geschikt zijn voor uw tanden. De prijs is namelijk afhankelijk van het materiaal. Wij gebruiken voor onze facings zowel composiet als porselein.

Verschil tussen composiet en porseleinen facings

Wij kunnen zowel facings maken van composiet als porselein. Voor de lange termijn raden wij porselein aan. Porselein gaat langer mee en laat u op maat maken, waardoor u zelf de kleur en vorm kunt bepalen. Porselein is echter wel duurder dan composiet. Composiet is een goed materiaal, maar het nadeel hiervan is dat het na 3 à 4 jaar verkleurd of beschadigd.

Wil je je hele gebit vernieuwen? Dan geven wij de voorkeur aan kronen. Facings worden vaak alleen aan de voorkant geplaatst. De rest van de tand of kies wordt niet aangepast. Met kronen worden ook de zijkanten van de kies aangepast.

Zijn facings altijd mogelijk? Vaak wel, maar niet altijd. Welke mogelijkheden voor u het beste zijn, bespreken wij graag met u in een adviesgesprek. Uiteindelijk stellen wij een behandelplan op en kunnen wij de facings kosten met u bespreken.

Wat kan CDC Complete Tandzorg voor u betekenen?

Wilt u weer genieten van uw gebit? Plan dan een adviesgesprek bij CDC in. Wij kunnen u pijnloze behandelingen, hoge veiligheidsnormen en een vakbekwaam team garanderen. Na onze behandeling heeft u niet langer meer een angst voor de tandarts of kaakchirurg. Het plaatsen van de facings gebeurt onder verdoving of narcose.

Wilt u meer informatie over facings? Bel ons nu op: 088-232 82 85. Het is ook mogelijk om online een afspraak te maken voor een adviesgesprek.

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie te krijgen over facings.

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.

Voor- en nafoto's

voor en na foto's tandbehandeling facings
voor en na foto's tandbehandeling facings
voor en na foto's tandbehandeling facings