Gebitsprothese

Een tandprothese is een kunstmatige vervanging of correctie van één of meer tanden. De term ‘tandprothese’ is dus een verzamelnaam voor alle kunsttanden, maar in de praktijk wordt met ‘gebitsprothese’ het kunstgebit bedoeld. Bij CDC Tandzorg kunnen we een volledige gebitsprothese aanmeten, maar ook voor een gedeeltelijke gebitsprothese bent u bij ons aan het juiste adres.

Er zijn twee soorten protheses:

  • Partiële protheses. Deze vervangen een of meer tanden in de boven- en/of onderkaak
  • Volledige protheses. Deze vervangen alle tanden in de boven en/of de onderkaak

Twee soorten gebitsprothese

We kennen twee soorten volledige gebitsprotheses voor de boven- en/of de onderkaak:

1. Kunstgebit
Een kunstgebit maakt een resoluut einde aan jaren van tandproblemen. Nooit meer gaatjes; dat is lekker! Klik op de links voor meer informatie over het kunstgebit en het kunstgebit onderhouden

2. Klikgebit
Een klikgebit heeft twee belangrijke voordelen ten opzichte van het kunstgebit:
Ten eerste zit het klikgebit heel goed vast. Daarnaast proeft u meer van het eten door het ontbreken van een gehemelteplaat. Klik op de link voor meer informatie over het klikgebit.

Redenen om te kiezen voor een gebitsprothese

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een gedeeltelijke of volledige gebitsprothese door middel van een kunstgebit of klikgebit. Als u veel tanden los in de mond heeft dan kan het soms de voorkeur hebben om te kiezen voor een gebitsprothese, deze zorgt voor een natuurlijke uitstraling van het hele gebit. Daarnaast komen mensen ook bij ons langs om een nieuwe gebitsprothese aan te laten meten. Bijvoorbeeld een klikgebit in plaats van een kunstgebit.

Kosten van een gebitsprothese

Graag informeren we u over de kosten voor uw persoonlijke gebitsprothese. Aangezien we niet in uw mond kunnen kijken kunnen we u bijvoorbeeld niet direct de kosten voor een klikgebit geven. Ook maakt de keuze tussen een volledige gebitsprothese en een gedeeltelijke gebitsprothese uit qua kosten. Kom daarom langs voor een adviesgesprek, waarin onze tandartsen precies gaan kijken wat wij van CDC Complete Tandzorg voor u en uw gebit kunnen betekenen.


Weten wat voor ú de beste oplossing is? Maak dan snel een afspraak voor een adviesgesprek!

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie te krijgen over gebitsprotheses.

man en vrouw samen op de foto
  • Dé kliniek van Nederland
  • Klanttevredenheid van 8,6
  • Uniek narcosecentrum

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum  met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.