Implantaten

Implantaten. Wat zijn het en waar dient het nou eigenlijk voor? U wilt jarenlang plezier hebben van een stevig verankerd gebit. 

Een prothese moet daarom goed worden vastgezet op uw kaken. Dit kan alleen wanneer er zogenoemde implantaten geplaatst worden in uw kaken.

Implantaten oftewel 'Kunstwortels'

Implantaten noemen we ook wel ‘kunstwortels’. Waarom? Deze ‘kunstwortels’ vervangen namelijk uw eigen tandwortels. Ze dragen de gebitsprothese die de tandarts na de behandeling plaatst.

De kunstwortel is een titanium schroefje dat in het kaakbot wordt aangebracht. Het kaakbot hecht zich in enkele maanden aan dit titanium. Het aantal geplaatste titanium schroefjes in afhankelijk van de ruimte die moet worden opgevuld.

Essentieel voor implantaten: voldoende kaakbot

Soms lukt het niet om implantaten te zetten. Dit kan gebeuren wanneer het kaakbot niet sterk genoeg is of wanneer het bot rond het implantaat niet aangroeit. Het kan zelfs gebeuren dat een implantaat loslaat na verloop van tijd. Dit kan gebeuren door oorzaken als roken, medicijngebruik (met name chemotherapie), botontkalking (osteoporose) en tandvleesontsteking (parodontitis).

Hoe het dan vast blijft zitten? Daar hebben we onze tandarts-implantoloog voor. De tandarts-implantoloog brengt namelijk eerst een nieuw bot aan.

Bij CDC Complete Tandzorg wordt tijdens het adviesgesprek vastgesteld of er voldoende kaakbot aanwezig is voor het plaatsen.

Verzekerd van kwalitatief resultaat

CDC Complete Tandzorg is een expert op het gebied van implantaten. Onze succescijfers laten dat wel zien. Landelijk is het slagingspercentage voor het plaatsen ervan ongeveer 93%. Met andere woorden: van de honderd geplaatste implantaten laten er vroeg of laat maar zeven weer los.

Hoe dat zit bij CDC? CDC Complete Tandzorg heeft drie implantologen in dienst. Dit zijn allen toppers in hun vakgebied. Hun succespercentage voor het aanbrengen is bijna 99%!

Daarmee bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Een goede prothese is namelijk een prothese (kunstgebit) die vast zit en geen pijn doet. Kies daarom voor een implantaat van CDC Complete Tandzorg.

Wat kan CDC Complete Tandzorg voor u betekenen?

Bent u benieuwd naar de kosten van implantaten? De kosten kunnen worden begroot nadat een implantoloog uw gebit heeft bekeken. Er zijn diverse factoren die op de prijs van invloed zijn. Bijvoorbeeld:

  • Wat is de staat van uw gebit en uw kaakbot?
  • Hoeveel zijn er nodig?
  • Wilt u implantaten in de boven- en/of onderkaak?
  • Welk implantaat past het beste bij uw situatie?
  • Welke voorbereidingen zijn er nodig voor het plaatsen van een implantaat?
    Denk aan botversteviging of het trekken van tanden en/of kiezen.
  • Zijn er nog meer behandelingen nodig en zo ja, welke?
  • Wilt u de behandeling onder volledige narcoseDat kan bij CDC.

Iedere situatie is dus anders. We kunnen daarom geen richtprijs geven. Het is nodig u eerst te zien en te spreken. Uw wensen bepalen mede welke oplossing voor u het beste is.

De implantoloog bespreekt met u op welke manieren uw gebit weer mooi en sterk kan worden gemaakt en stelt een behandelplan op, inclusief een begroting.  

Bent u klaar voor een mooie, stralende lach?

Maak dan nu een afspraak met een implantoloog van CDC Complete Tandzorg.

Heeft u toch nog vragen over implantaten of wilt u weten hoe de behandeling nou precies werkt? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 088 – 2328285. Bent u voldoende geïnformeerd, maar wilt u weten of uw kaakbot geschikt is voor het laten zetten van implantaten? Maak gerust een afspraak voor een adviesgesprek.

Wij staan altijd voor u klaar en horen graag wat wij voor u kunnen betekenen!

Cliënt review

“Diepe buiging voor Wibo die vandaag de rebase heeft verzorgd van mijn immediaat. Top werk! Lachen ging al prima. Bijten, kauwen en eten nu ook weer helemaal top!
Inmiddels ga ik er vanuit dat het met de definitieve prothese ook zo voorspoedig verloopt. Ik heb alle vertrouwen in de medewerkers. Dat het wat langer duurde is ruimschoots goedgemaakt door het resultaat! Dank!”.

-Marco-

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie te krijgen over implantaten.

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.