Klikgebit

Een klikgebit, ook wel een klikprothese genoemd, is een kunstgebit dat vastklikt op implantaten (kunstwortels) in de kaken. Het is een stevige, uitneembare oplossing, die perfect vast zit. Uw gebit voelt als uw eigen gebit. Een klikgebit kan zowel in de bovenkaak als in de onderkaak worden aangebracht. Wij krijgen vaak de vraag of men moet kiezen voor een kunstgebit of klikgebit. Hieronder willen wij graag uitleggen waarom een klikgebit geschikt zou zijn voor u.

Wanneer is een klikgebit voor u een oplossing?

 • Hebt u een slecht gebit?
 • Heeft u een prothese die pijn doet?
 • Heeft u last van ingevallen kaken?
 • Wilt u weer zorgeloos kunnen eten, praten en lachen?

Dan is een klikgebit voor u een prima oplossing. Direct informatie over een klikgebit? Bel ons nu op: 088-232 82 85.

Daarom een klikgebit

 • Met een klikgebit proeft u meer dan met een kunstgebit.
 • U hebt geen kleefpasta meer nodig.
 • Een klikgebit zit vast in uw mond, maar is wel los te klikken (uitneembaar).
 • Bekostiging wordt (mogelijk) gedeeltelijk vergoed.

Uw mondgezondheid is van invloed op uw algehele gezondheid. Daarnaast ervaart u met een slecht gebit pijn en in sommige gevallen zelfs vervelende geurtjes. Als u onzeker bent over uw gebit en weer onbezorgd wilt lachen en eten, kan een klikgebit uitkomst bieden. Het grootste voordeel van het klikgebit ten opzichte van het reguliere kunstgebit is dat het klikgebit perfect vast zit. In tegenstelling tot een loszittend kunstgebit heeft u dus geen last van het klapperen van het gebit. Bent u geïnteresseerd in een klikgebit op implantaten? Neem dan snel contact op en maak een afspraak voor een adviesgesprek.

De behandeling bij een klikgebit

 • Adviesgesprek met onder andere gebitsscan en gebitsanalyse, behandelvoorstel, maken afdruk prothese, afspraken inplannen, toelichting begroting en advies m.b.t. zorgverzekering;
 • 2e afspraak: verwijderen van de (resterende) tanden, kiezen en wortelresten. Dit doen wij onder plaatselijke verdoving of onder volledige narcose (narcose tandarts), bij angst voor de tandarts. Plaatsing tijdelijke (losse) gebitsprothese, u komt dus nóóit zonder tanden te zitten.
 • 3e afspraak: hechtingen verwijderen en voorbereidende werkzaamheden voor betere pasvorm en een beetcorrectie;
 • 4e afspraak: dit is hét moment om de prothese aan te passen aan de betere pasvorm;
 • 5e afspraak: afdrukken maken voor de definitieve prothese. Deze wordt dezelfde dag nog afgedrukt en gepast;
 • 6e afspraak: plaatsen van definitieve gebitsprothese;
 • 7e afspraak: controle van definitieve gebitsprothese en aanvraag voor de implantaten;
 • 8e afspraak: plaatsen van implantaten;
 • 9e afspraak: de implantaten zijn nu vastgegroeid in uw kaak. Nu kan de definitieve prothese worden aangepast zodat deze klikt op uw kaak.

En na die behandeling? Tijd om te stralen en trots te zijn!

Nota bene: alle bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

Wat kost een klikgebit?

Uw besluit staat vast: u wilt een mooi rijtje tanden in uw mond. U wilt weer kunnen kunnen lachen zonder u te schamen voor uw gebit. Dan bent u vast op zoek naar een goede tandartspraktijk met ruime ervaring in klikgebitten. En, u wilt bij benadering weten wat een klikgebit kost…

We kunnen op voorhand geen informatie geven over de kosten van een klikgebit. Niet omdat we dat niet willen, maar omdat de kosten afhangen van een aantal factoren. Wij moeten bijvoorbeeld eerst kijken naar uw huidige gebit. Daarom nodigen we u graag uit voor een adviesgesprek. We luisteren naar uw klachten en wensen, bekijken uw gebit en maken enkele gebitsfoto’s.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Naast de klikgebit kosten wilt u ook vast en zeker graag de vergoeding van een klikgebit weten? Wij zoeken gratis voor u uit of én hoeveel u vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. In de meeste gevallen vergoeden zorgverzekeraars ongeveer negentig procent van de kosten van implantaten en een klikgebit. Wel dient u rekening te houden met het eigen risico.

CDC rekent exact voor u uit welke kosten vergoed worden door uw zorgverzekeraar en welke kosten u zelf dient te betalen. Bent u eruit en wilt u zo snel mogelijk van uw probleem af? Plan dan nu meteen een adviesgesprek in.

Onder tandartskosten vindt u informatie over kosten en vergoedingen, uw eigen risico, gespreid betalen en de mogelijkheid om ziektekosten af te trekken van de inkomstenbelasting.

Benieuwd naar wat andere mensen vinden van CDC? Lees hier hun ervaringen.

Voor- en nafoto's

Medisch-1
Medisch-4
_10

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie te krijgen over klikgebit.

John van Vught
“Mijn angst is nu een stuk minder”
Wim Dieks
“Geweldige service en nazorg”

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.