Klikgebit

Een klikgebit, ook wel een ‘klikprothese’ genoemd, is een kunstgebit dat vastklikt op implantaten (kunstwortels) in de kaken. Het is een stevige, uitneembare oplossing, die goed vast zit. Uw gebit voelt gewoon nog als uw eigen gebit.

Een klikgebit kan zowel in de bovenkaak als in de onderkaak worden aangebracht. De vraag of iemand moet kiezen voor een kunstgebit of een klikgebit is daarom ook veel voorkomend. Wij leggen graag uit waarom een klikgebit geschikt zou zijn voor u.

Wanneer is een klikgebit voor u een oplossing?

 • Last van een slecht gebit?
 • Pijn aan een prothese?
 • Last van ingevallen kaken?

Dan is een klikgebit dé oplossing voor u! Direct informatie over een klikgebit? Wij staan voor u klaar. Bel ons op: 088-232 82 85.

Daarom een klikgebit

 • Een klikgebit tast uw smaak minder aan dan een kunstgebit;
 • Kleefpasta is niet meer nodig met een klikgebit;
 • Een klikgebit zit wel vast in uw mond, maar is ook weer los te klikken (het is uitneembaar);
 • De kosten worden (mogelijk) gedeeltelijk vergoed.

Uw mondgezondheid is van invloed op uw algehele gezondheid. Daarnaast ervaart u met een slecht gebit pijn en in sommige gevallen zelfs vervelende geurtjes.

Bent u onzeker over uw gebit? Wilt u weer onbezorgd lachen en eten? Een klikgebit biedt die uitkomst.

Het grootste voordeel ten opzichte van het reguliere kunstgebit is dat het klikgebit perfect vast zit. In tegenstelling tot een loszittend kunstgebit heeft u dus geen last van klapperen.

Bent u geïnteresseerd in een klikgebit op implantaten? Neem dan snel contact op en maak een afspraak voor een adviesgesprek.

De behandeling bij een klikgebit

 • 1e afspraak: een adviesgesprek met onder andere een gebitsscan, gebitsanalyse en behandelvoorstel. Daarnaast wordt er een prothese-afdruk gemaakt en worden er afspraken ingepland. Tot slot wordt er toelichting gegeven op de begroting en krijgt u advies m.b.t. de zorgverzekering;
 • 2e afspraak: het verwijderen van de (resterende) tanden, kiezen en wortelresten. Dit doen wij onder plaatselijke verdoving of onder volledige narcose (narcose tandarts), bij angst voor de tandarts. Er wordt een tijdelijke (losse) gebitsprothese geplaatst. U komt dus nóóit zonder tanden te zitten;
 • 3e afspraak: de hechtingen zullen worden verwijderd en er zullen voorbereidende werkzaamheden worden verricht voor een betere pasvorm en een beetcorrectie;
 • 4e afspraak: dit is hét moment om de prothese aan te passen aan de betere pasvorm;
 • 5e afspraak: afdrukken maken voor de definitieve prothese. Deze wordt dezelfde dag nog afgedrukt en gepast;
 • 6e afspraak: het plaatsen van definitieve gebitsprothese;
 • 7e afspraak: controle van de definitieve gebitsprothese en aanvraag voor de implantaten;
 • 8e afspraak: het plaatsen van de implantaten;
 • 9e afspraak: de implantaten zijn nu vastgegroeid in uw kaak. Nu kan de definitieve prothese worden aangepast, zodat deze klikt op uw kaak.

En na die behandeling? Tijd om te stralen en trots te zijn!

Alle bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

Wat kost een klikgebit?

Na al deze informatie over een klikgebit, weet u het zeker: u gaat voor een mooi gebit. U wilt weer kunnen lachen zonder schaamte. Maar nu nog op zoek naar een goede tandartspraktijk met ruime ervaring in klikgebitten én waarin op voorhand een inschatting gemaakt wordt van de kosten.

CDC Tandzorg is die goede tandartspraktijk met ruime ervaring in klikgebitten, maar helaas kunnen wij op voorhand geen informatie geven over de kosten hiervan. Niet omdat we dat niet willen, maar omdat de kosten afhangen van een aantal factoren.

Eerst moet er gekeken worden naar uw huidige gebit. Daarom nodigen we u graag uit voor een adviesgesprek. We luisteren naar uw klachten, maar natuurlijk ook naar uw wensen. We bekijken uw gebit en maken enkele gebitsfoto’s.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Naast de kosten wilt u vast en zeker ook meer over de vergoeding van een klikgebit weten. CDC Tandzorg zoekt gratis voor u uit of én hoeveel u vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. We rekenen precies uit hoeveel vergoed wordt en hoeveel u zelf moet betalen.

In de meeste gevallen vergoeden zorgverzekeraars ongeveer 90% van de kosten van implantaten en een klikgebit. Wel moet u rekening houden met het eigen risico.

Onder tandartskosten vindt u meer informatie over kosten en vergoedingen, uw eigen risico, gespreid betalen en de mogelijkheid om ziektekosten af te trekken van de inkomstenbelasting.

Benieuwd naar wat andere mensen vinden van CDC Tandzorg? Lees hun ervaringen.

Voor- en nafoto's

voor en na foto's tandbehandeling klikgebit
voor en na foto's tandbehandeling klikgebit
voor en na foto's tandbehandeling klikgebit

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie te krijgen over klikgebit.

John van Vught
“Mijn angst is nu een stuk minder”
Wim Dieks
“Geweldige service en nazorg”

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.