Kroon tand

 • Mist u één of meerdere tanden of kiezen?
 • Zoekt u informatie over kronen en bruggen, zoals de kosten?
 • Wilt u één of meerdere lelijke tanden laten vervangen?
 • Is er onvoldoende houvast voor een vulling?

Dan is een kroon of een brug de perfecte oplossing. Direct informatie over de kosten van kronen en/of bruggen? Bel ons nu op: 088-232 82 85.

Kroon tand: hoe verloopt de behandeling?

Een kroon is een overkapping voor één van uw tanden. Daarbij wordt in de meeste gevallen gekozen voor porseleinen kronen. De behandeling gaat als volgt:

 • Eerst zal de tandarts een deel van de tand afslijpen. De afgeslepen tanden of kiezen fungeren vervolgens als drager voor de kroon.
 • Vervolgens wordt de kroon over de afgeslepen tand of kies heen geplaatst en erop vastgemaakt.

Uw tand ziet er weer uit als nieuw en kan er weer jaren tegenaan. Is de tand of kies niet sterk genoeg of zit hij niet goed vast? Dan vervangen we de wortel door een kunstwortel (implantaat), daarna plaatst de tandarts de nieuwe kroon.

Afgebroken kroon

Heeft u al een kroon, maar is die afgebroken? Loop er niet te lang mee rond. U riskeert dat de dragende tand verder beschadigt of dat er cariës ontstaat, waardoor de tand verloren kan gaan. CDC vervaardigt snel een nieuwe kroon.

Brug tanden

 • Mist u meerdere tanden op rij?
 • Heeft u meerdere losse tanden en heeft u moeite met kauwen?
 • Wilt u meerdere lelijke tanden laten vervangen?

Dan is een brug tanden de perfecte oplossing. Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Net zoals een kroon wordt een brug tanden over bestaande tanden heen gezet en in andere gevallen wordt de kroon op een implantaat vastgemaakt.

Een brug tanden is een ideale oplossing als u één of meer tanden mist. Vastzittende etensresten? Verleden tijd! Geen gapend gat of open ruimte meer in uw mond, maar een mooi rijtje tanden!

Vorm en kleur op maat

Het maken van kronen en bruggen is een vak apart. Onze vijftien gespecialiseerde tandtechnici maken bruggen en kronen die perfect passen. Niemand die het verschil ziet met uw overige tanden.

Ook prettig: bij CDC beslist u mee over de vorm, de kleur en het materiaal van uw kroon of brug. En omdat we een eigen tandtechnisch laboratorium hebben, is uw kroon of brug sneller klaar dan u voor mogelijk had gehouden.

Wat kost een kroon of brug?

Benieuwd naar de kosten van één kroon, meerdere kronen of een brug? Om u een goed advies te kunnen geven, nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze tandkliniek. Een tandarts gaat eerst met u in gesprek. Wat zijn uw wensen? Waar heeft u last van? Daarna maakt hij gebitsfoto’s en onderzoekt hij uw gebit. Tot slot vertelt hij u welke oplossing het beste is voor uw gebit en wat de kosten zijn voor het plaatsen van kronen en bruggen in uw geval.
De kosten van een kroon of brug hangen af van verschillende factoren, zoals:

 • Heeft u slechts één kroon nodig, of meerdere?
 • Wat is beter voor u: een kroon op tand of een kroon op implantaat?
 • Wilt u een plaatselijke verdoving of een narcose behandeling?

Samen met ons advies ontvangt u een begroting. De basisverzekering vergoedt de kosten van kronen en bruggen niet. CDC zoekt gratis voor u uit hoeveel u mogelijk vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. Uiteindelijk is de keuze aan u.

Daarom een kroon of brug

Een kroon of brug vervangt één of meerdere tanden. Het is een fraaie en duurzame oplossing voor een probleem waar u misschien al lang mee rondloopt. U kunt weer onbezorgd kauwen en hartelijk lachen zonder uw hand voor uw mond te hoeven slaan.
Maak nú een afspraak voor een adviesgesprek.

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie te krijgen over kronen en bruggen.

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.

Voor- en nafoto's

voor en na foto's tandbehandeling kronen en bruggen
voor en na foto's tandbehandeling kronen en bruggen
voor en na foto's tandbehandeling kronen en bruggen