Kunstgebit

Als het natuurlijke gebit niet meer functioneert of gezond is.

Stel, uw gebit is er slecht aan toe. Bijvoorbeeld omdat:

  • u (bijna) geen eigen tanden meer heeft, als gevolg van tandbederf, een ongeval, of erfelijkheid
  • uw tanden en wortels te los in de kaak staan
  • u dagelijks pijn voelt

Kortom, u heeft een slecht gebit. Zo slecht zelfs dat het niet meer te redden is. Wat dan? In dat geval biedt een kunstgebit (ofwel een gebitsprothese) uitkomst. Direct informatie over een kunstgebit? Bel ons nu op: 088-232 82 85.

Een slecht gebit geeft allerlei ongemakken. Sommige mensen schamen zich er zo voor dat ze niet op sollicitatiegesprek durven en niet meer uitgaan. Door de pijnlijke tanden doet kauwen pijn. Verder gaat een slecht gebit vaak gepaard met nare geurtjes uit de mond.

Na plaatsing van een kunstgebit is dit allemaal verleden tijd. U kunt weer voluit lachen, praten en eten. U krijgt uw zelfvertrouwen weer terug!

Belangrijk om te weten: een kunstgebit is maatwerk waar u zelf invloed op heeft. Samen met de tandtechnicus bepaalt u de stand, kleur en vorm van uw nieuwe tanden. Omdat we een gebit op maat maken, variëren de kosten van kunstgebit. Onderaan deze pagina lichten we dit verder toe.

Behandeling

  • Inventarisatieafspraak bij de tandarts, maken van röntgenfoto’s en een afdruk van huidig gebit
  • Behandeldag: trekken van tanden en kiezen onder verdoving of eventueel onder volledige narcose, aanbrengen tijdelijke prothese. In één uur naar een nieuw gebit!
  • 3e afspraak: hechtingen verwijderen
  • 4e afspraak: prothese aanpassen naar betere pasvorm (rebasen)
  • 5e afspraak: afdrukken maken voor definitieve prothese
  • 6e afspraak: controle definitieve prothese en aanvraag indienen voor implantaten.

Nota bene: alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Monique Melis
“Dolgelukkig met mijn nieuwe glimlach!”
Anne Huybregts
“Het viel me 100% mee”

Meteen een nieuw gebit

U vindt het misschien een vreemd idee dat u een kunstgebit krijgt over de verse wonden. Maar u zult merken dat het kunstgebit als een soort verband fungeert. De wonden zijn direct afgedekt en u heeft meteen nieuwe tanden.

Omdat uw tanden zijn getrokken, zal de kaak nog slinken. Daarom krijgt u altijd eerst een tijdelijke gebitsprothese. Deze prothese is gemaakt van andere materialen en heeft een kortere levensduur. Hij is dus niet geschikt voor jarenlang gebruik. Zijn uw kaken tot rust gekomen – meestal na enkele maanden – dan meten we u de definitieve prothese aan.

Vervanging van uw kunstgebit

Draagt u al een prothese, maar is deze aan vervanging toe? Ook dan kunt u bij CDC terecht voor een vervangingsprothese of kunstgebit reparatie. Samen met u komen we tot de oplossing die het beste bij uw situatie past.

Dankzij ons eigen tandtechnisch laboratorium kunnen we snel uw huidige kunstgebit vervangen.

Er zijn verschillende typen prothese zoals: klikgebit of een vaste brug op implantaten. Wilt u weten welke mogelijkheden u nog meer heeft? Vraag het ons gerust tijdens een adviesgesprek.

Gedeeltelijk kunstgebit

Een gedeeltelijk kunstgebit (‘partiële prothese’) vervangt een of meerdere tanden of kiezen. Het gedeeltelijke kunstgebit wordt aan de gezonde tanden en/of kiezen bevestigd met een metalen beugeltje. Dit gedeeltelijke kunstgebit biedt een goede oplossing als een kroon of brug om gezondheidsredenen of financiële redenen niet mogelijk is. Bij CDC bekijken wij altijd wat de beste oplossing is in uw situatie.

Kosten kunstgebit

Voor iedere tandartsbehandeling geldt dat de tandarts eerst het gebit moet zien voordat hij iets zinnigs over de kosten kan zeggen. Ieder gebit is immers anders. Wilt u een goed advies met daarbij een duidelijke begroting? Plan dan nu een adviesgesprek in met een tandarts van CDC. 

Vergoeding kosten kunstgebit door zorgverzekeraar

Uw zorgverzekering, ook de basisverzekering, vergoedt de kosten van een kunstgebit gedeeltelijk. De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

De basisverzekering vergoedt eens per 5 jaar een volledig uitneembare onder- of bovenprothese. De hoogte van de eigen bijdrage is per zorgverzekeraar wisselend. Uw zorgverzekering kan u voorlichten over het precieze bedrag dat u nog moet betalen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de eigen bijdrage vanuit de aanvullende zorgverzekering. Let op: U betaalt eventueel ook voor het jaarlijkse verplichte eigen risico indien u nog geen overige zorgkosten heeft gehad dit jaar.

Tijdens een adviesgesprek zetten we niet alleen de kosten voor u op een rij, maar zoeken we ook voor u uit welk deel daarvan wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Ja, ik wil een adviesgesprek

Kijk voor meer informatie over kosten en vergoedingen, rekenvoorbeelden, gespreid betalen en het fiscaal aftrekken van ziektekosten op Tandartskosten.

Daarom een kunstgebit

Bij CDC wordt u snel en goed geholpen. Dankzij ons eigen tandheelkundig laboratorium kunnen we uw gebit op snel maken én aanpassen. Na jaren van gebitsproblemen kunt u eindelijk weer probleemloos eten en schaamteloos schaterlachen. Waarom ook niet? Uw gebit ziet er immers weer strak uit. Iedereen mag het zien!

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie te krijgen over kunstgebit.

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.

Voor- en nafoto's

voor en na foto's tandbehandeling vaste brug en implantaten
voor en na foto's tandbehandeling vaste brug en implantaten
voor en na foto's tandbehandeling kunstgebit