Verstandskies trekken

Geen gaatjes en toch pijn? Dat komt voor. Bijvoorbeeld als de verstandskiezen doorbreken. Rare naam eigenlijk: verstandskies. Ze breken meestal door tussen het 17e en 25e levensjaar. Net als het verstand. Vandaar de naam.

Direct informatie over verstandskies trekken? Bel ons nu op: 088-232 82 85.

Verstandskies

Niet iedereen krijgt verstandskiezen. En van de mensen die verstandskiezen hebben, krijgt niet iedereen ze alle vier.

Verstandskiezen veroorzaken soms problemen. Welke? Dat leest u hieronder.

Problemen met de verstandskies

De verstandskiezen liggen ver achterin de mond. Ze komen regelmatig scheef door – of helemaal niet. Problemen met verstandskiezen worden vaak pas laat opgemerkt, omdat ze soms half onder het tandvlees blijven liggen.

John van Vught
“Mijn angst is nu een stuk minder”
Karin van Diepen
“CDC heeft begrip voor angst”

Problemen

Als u problemen met uw verstandskiezen hebt, maken we altijd een röntgenfoto. Aan de hand daarvan bekijken we wat er aan de hand is.

Verstandskiezen veroorzaken vaak de volgende problemen:

  • Verstandskiezen zijn lastig schoon te houden. Dat komt omdat ze helemaal achterin liggen en er soms nog wat tandvlees overheen blijft liggen waar voedselresten onder kunnen blijven zitten. Daardoor is er meer kans op gaatjes en op ontstoken tandvlees.
  • Door de (scheefliggende) verstandskiezen sluit het gebit niet meer goed. Daardoor kunt u spijsverteringsproblemen krijgen en bent u minder goed in staat voedingsstoffen op te nemen.
  • Door de scheef doorkomende verstandskiezen bijt u uw wang of tandvlees stuk. Keer op keer. En dat doet pijn.
  • Uw verstandskiezen kunnen schade veroorzaken aan de andere kiezen en aan het kaakbot.

Hebt u verstandskiezen? Dan zal de tandarts regelmatig het kaakbot om uw verstandskies heen willen inspecteren. Sowieso is een regelmatig bezoek aan de tandarts dus een aanrader!

Verstandskiezen trekken

Verstandskiezen kun je vergelijken met je blinde darm. Je hebt ze geen van beide nodig en ze kunnen fikse problemen veroorzaken. In dat geval is de beste oplossing: verstandskiezen trekken.

Beoordeling van uw verstandskiezen

Hebt u problemen met uw verstandskiezen? Vraag dan snel een adviesgesprek aan. Wij beoordelen dan uw gebitssituatie. Daarna maakt een van onze tandartsen een inventarisatie. Hij maakt foto’s van uw kaak en gebit, zodat hij kan beoordelen of de ingreep eenvoudig of gecompliceerd gaat worden.

Als u dat wilt, kan de ingreep onder volledige narcose worden uitgevoerd.

Kosten verstandskies trekken

Om u kosten te besparen, trekken we vaak meerdere verstandskiezen tegelijk.

De kosten van het trekken van een verstandskies variëren van (grofweg) € 250 tot € 700. De uiteindelijke kosten hangen onder meer af van:

  • of er verdoofd moet worden (soms liggen tanden heel los in de kaak);
  • of er gesneden moet worden;
  • of de kies recht of scheef ligt.

Uiteindelijk krijgt u na het adviesgesprek en de inventarisatie door de tandarts een exact behandelvoorstel met de daarbij horende kosten.

Uiteindelijk krijgt u na het adviesgesprek en de inventarisatie door de tandarts een exact behandelvoorstel met de daarbij horende kosten.

Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor het trekken van verstandskiezen vrijwel altijd (gedeeltelijk). Wij rekenen u graag voor hoeveel u in uw specifieke situatie vergoed krijgt door uw zorgverzekeraar en welk deel voor eigen rekening is.

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie te krijgen over verstandskies trekken.

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum  met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.