Een frisse gebitsprothese voor een zomerse lach

Geschreven door: Lorette Laumans | 20 juni 2016
Tags:
Categorie: Blog

Bent u reeds een gebitsprothesedrager of gaat u binnenkort de grote stap zetten? Wist u dat er in Nederland +/- 2 miljoen prothesedragers zijn? U bent dus niet alleen! In dit artikel geven wij u informatie en handige tips om zo lang mogelijk plezier te houden van uw prothese.

 

Reiniging van uw gebitsprothese voor optimale mondhygiëne
Veel prothesedragers reinigen hun prothese met water, tandpasta of andere huishoudelijke middelen. Dit zijn echter niet de juiste reinigingsproducten. Water biedt geen hygiënische reiniging en tandpasta heeft een schurende werking waardoor krasjes en kleine beschadigingen op het oppervlak van een prothese ontstaan. Daardoor wordt deze ruw en kunnen vuil en bacteriën zich makkelijker hechten. Bacterieopbouw kan weer leiden tot irritaties van het tandvlees (tandvleesproblemen)en een slechte adem. En zeker voor de pasvorm van een gebitsprothese, is juist de gezondheid van het tandvlees van groot belang.

 

Om zo lang mogelijk plezier te houden van uw prothese is goed onderhoud belangrijk. Voor de dagelijkse reiniging van uw prothese raden wij u Ecosym aan. Deze reinigingsproducten zijn niet-agressieve oplossingen, aanbevolen door tandartsen en tandprothetici. Ecosym reinigt grondig zonder het materiaal van een prothesen aan te tasten, waardoor u langer plezier heeft van uw prothese. Reinig dus dagelijks uw prothese.

 

Wist u dat 80% van de prothesedragers de prothese 1 tot 2x daags reinigt en dat 40% onderscheid maakt tussen een kleine en een grote beurt?

U kunt uw prothese of beugel het best reinigen door deze uit de mond te halen en in de hand met een protheseborstel schoon te maken. Zo kunt u ook gemakkelijk voedselresten wegpoetsen.

 

Ecosym heeft meerdere producten in haar assortiment:
– Ecosym Dag voor de dagelijkse reiniging
– Ecosym Week voor de wekelijkse reiniging (bij tandsteen en hardnekkige aanslag van koffie, thee, rode wijn of nicotine)
– Ecosym Tandpasta voor de dagelijkse reiniging. Deze tandpasta schuurt niet!
– Een speciale gebitsborstel om uw prothese te reinigen en een bewaarbox

 

Kortingsbon aanvragen
Wilt u de producten van Ecosym een keer proberen? Print dan hier uw kortingsbon t.w.v. 25%. Deze bon kunt u inleveren bij Kruidvat of Trekpleister.

Lorette Laumans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *