Hoe is het nu met Eric uit ‘Lelijke Eendjes’?

13 mei 2016

Onlangs heeft CDC Complete tandzorg meegewerkt aan het TV programma Lelijke Eendjes op RTL 5. In aflevering 2 hielpen wij Eric Ronde die na een ontsteking in zijn mond een zeer slecht en pijnlijk gebit had. Maar hoe is het nu met Eric? Lees hieronder zijn hele verhaal.

 

Eric Ronde is een echte horecaman: met ruim 20 jaar ervaring weet hij wat gastvrijheid is en hoe hij dit het beste kan uitdragen. Maar bij gastvrijheid zit ook ‘service with a smile’ en dat is iets waar Eric de laatste jaren veel moeite mee had. Vanwege een zeer slecht gebit wilde Eric liever niet lachen naar de klanten die een drankje kwamen drinken. Eric had zichzelf allerlei maniertjes aangeleerd, zodat hij nooit zijn tanden hoefde te laten zien. Maar juist dat contact met mensen, maakte wel dat hij zijn werk zo graag deed. Hier moest een oplossing voor komen.

Via het televisieprogramma ‘Lelijke Eendjes’ op RTL 5 kwam Eric bij CDC terecht. Hij was opgegeven door zijn vriendin die hem graag een stralende glimlach gunde. In het dagelijkse leven had Eric veel last van zijn tanden en eten deed zelfs pijn. Dus naast schaamte was er ook echt een medische noodzaak om Eric te behandelen.

Eric Ronde

Eric Ronde uit het TV programma ‘Lelijke Eendjes’.

 

Over de behandeling bij CDC is Eric zeer positief. Hij vertelt dat hij zeer gastvrij is ontvangen. En als iemand dat kan weten, is het Eric wel! “Ik voel me op mijn gemak bij CDC. Het voelt als een echt familiebedrijf waar ze hun eigen klanten bij naam kennen. En dit geeft mij een zeer prettig en rustig gevoel.” Verder merkt Eric nog op dat hij erg te spreken is over de nazorg: “Een dag na de behandeling onder narcose werd ik gebeld hoe het met me ging. Ze hebben echt oog voor de cliënt bij CDC!”

 

Na 9 jaar houdingen aannemen en maniertjes om zijn glimlach niet te hoeven tonen, moest Eric wel even wennen: “Onbewust val je toch weer terug in je oude gedrag, terwijl dit echt niet meer nodig is met mijn nieuwe gebit. Eigenlijk moest ik weer opnieuw leren lachen en dat viel in het begin niet mee.” Maar als Eric terugkijkt op de periode van voor de behandeling bij CDC dan zou hij voor geen goud meer willen ruilen. Hij is helemaal blij met zijn nieuwe gebit en met kleine stapjes werkt hij aan die stralende glimlach. Eric vertelt: “Op de foto gaan vond ik nooit leuk. Nu vind ik het nog steeds moeilijk, maar ik begin er wel steeds meer aan te wennen. Wie weet krijg ik er ooit nog wel plezier in om op de foto te gaan!”

1 reactie

  1. CDC Tandzorg schreef:

    Leuk artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *