Een gebitsprothese (kunstgebit) is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Na loop van tijd kan deze prothese los gaan zitten, door slinkende kaken. Een rebase van uw prothese kan hiervoor een oplossing bieden, een nieuwe laag in uw prothese zorgt ervoor dat deze weer goed op uw kaak zit.

Wat is een rebase?
Bij een rebase wordt er aan de binnenzijde van de gebitsprothese, een “voering”  geplaatst waardoor uw prothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet meer los zit. Dit kan zowel voor de boven- als de onderkaak van een volledige prothese als bij een partiële prothese.

Waarom een rebase?
Ook als u een gebitsprothese heeft blijft uw mond veranderen doordat uw kaken slinken. Uw gebitsprothese verandert echter niet en blijft even groot. Hierdoor ontstaat er ruimte tussen uw kaak en uw prothese, waardoor deze losser gaat zitten. Een goede pasvorm is belangrijk voor het draagcomfort, als uw kunstgebit niet meer goed past, gaat deze los zitten  en kan het op sommige plekken van de kaak gaan drukken en dat kan pijn veroorzaken.  Als uw gebit goed past zult u ook minder kans hebben op een breuk.

Hoe ziet een rebase afspraak eruit?
Uw rebase afspraak ziet er als volgt uit:
1. We maken een afdruk van uw kaak u om de nieuwe pasvorm te kunnen bepalen.
2. Uw kunstgebit gaat naar ons laboratorium voor de aanpassingen.
3. In de loop van de middag is uw prothese klaar. (U kunt bij ons in de lounge ruimte wachten totdat de rebase klaar is of in de tussentijd naar huis gaan en aan het einde van de middag terug komen.)
4. Samen met uw behandelaar wordt de prothese in de mond geplaatst en gecontroleerd.

U vermoed dat u een rebase nodig heeft?
Wanneer uw gebitsprothese los gaat zitten of gaat irriteren, neem dan contact met CDC op via 088-232 82 85 of info@cdctandzorg.nl. Wanneer wij vermoeden dat er een rebasing nodig is, plannen wij met u een rebase afspraak in. Doordat wij ons eigen laboratorium hebben kunnen wij het rebasen direct laten uitvoeren zodat u niet al te lang zonder prothese loopt.

 

Lorette Laumans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *