Stralen met witte tanden

12 juli 2018
Categorie: Behandelingen

Als je lacht, wil je graag je tanden laten zien. Op zo’n moment voel je je prettiger als je tanden er stralend uitzien. En dat maakt je aantrekkelijk. Als je verkleurde tanden hebt, kun je daar hinder van ondervinden. Tanden met een gelige aanslag zijn niet de tanden die je wilt. Daarentegen wil je maar al te graag witte tanden. Er zijn verschillende bleekmethodes voor wittere tanden.

Mooie witte tanden zijn nog altijd in trek en het aanbod voor wittere tanden is groot. Immers kun je op elke hoek van de straat tanden bleken. Ook kun je tegenwoordig makkelijk zelf thuis je tanden bleken. Tanden wit maken met behulp van een bleekbehandeling kan in veel gevallen, maar wordt zeker niet altijd aangeraden. Voor jouw eigen veiligheid en gezondheid raden we sterk aan om tanden te bleken onder toeziend oog van een professional. Vandaag de dag mogen alleen nog tandartspraktijken tanden bleken met waterstofperoxide van 6%. Een tandarts zorgt ervoor dat het tandglazuur niet wordt aangetast om het gebit witter te maken. Indien tanden beschadigd raken door tanden bleken kan dit ook nadelige gevolgen hebben voor het tandvlees. Overweeg je een bleekbehandeling voor wittere tanden? Kies dan voor een verantwoorde manier van tanden bleken en bezoek een tandkliniek.

Wat kun je verwachten bij het bleken van je tanden?

Bij tanden bleken denk je misschien gelijk aan het hagelwitte gebit van Gerard Joling? Geloof ons: dit is niet helemaal een realistische verwachting. Wil je liever toch een ‘Hollywood smile’ of net zulke witte tanden als onze Geer? Dan zijn facings of kronen betere alternatieven dan tanden bleken.

Maar welk eindresultaat mag jij straks verwachten na het tanden bleken? Ieders gebit reageert anders op peroxide. Je tanden worden zo wit als ze kunnen worden. Daarbij moet je een beetje geluk hebben. De één krijgt ook een bruinere huidskleur in de zon dan de ander. Zo geldt dat ook voor wittere tanden. Een bleekmiddel met een waterstofperoxide van 6% geeft minder pijnlijke en gevoelige tanden, alleen het heeft weinig effect op de witheid van de tanden. Vaak is de verwachting dat mensen net zulke witte tanden krijgen als BN’ers. Alleen dit is niet het geval. Vaak zijn deze tanden gefotoshopt. Ook geeft tanden bleken geen blijvend resultaat. Na enige tijd verkleuren de tanden weer. Heb je een vulling, kroon of brug? Dan raden wij het af om tanden te bleken. Deze tand of kies verkleurt namelijk niet mee. Ook als je tanden een bepaalde structuur hebben, bestaat er de kans dat je witte vlekjes gaat zien op je tanden. Dit geeft geen mooi resultaat. Door dit aan een professional over te laten, verzeker je jezelf van het beste resultaat.

Onze behandeling bij tanden bleken

CDC Complete Tandzorg biedt wel de mogelijkheid om tanden te bleken. Voor een beter bleekresultaat reinigen we twee weken voorafgaand aan de behandeling het gebit. Een mondhygiëniste polijst je tanden. Tandplak, tandsteen en gelige aanslag op de tanden wordt hierdoor verwijderd. Ook maakt zij de tanden schoon waardoor ze weer glad aanvoelen. Bacteriën plakken hierdoor minder goed aan het tandoppervlak. Wij begrijpen als geen ander dat jouw gebit er weer stralend uit moet zien. Alleen de gezondheid van jouw gebit mag daar niet onder lijden. Vandaar dat we in onze tandkliniek tanden bleken met behulp van een LED bleeklamp. Het tandvlees wordt speciaal afgedekt, zodat de bleekgel en het tandvlees niet met elkaar in aanraking komen. Tandvlees irritaties worden zo voorkomen. Vervolgens worden de tanden en kiezen ingesmeerd, tot maximaal acht keer, met bleekgel. Deze bleekgel moet ongeveer 1 tot 2 uur inwerken, afhankelijk hoe wit de tanden moeten worden.

Heb je bijvoorbeeld een kroon? Dan zullen we altijd de kleur van deze tand aanhouden. Wist je bijvoorbeeld dat de hoektand de meest gele tand van je gebit is? De hoektand is dus een goede graadmeter om te zien of dat je tanden écht een aantal tinten witter zijn geworden. Kom je bij ons je tanden laten bleken dan krijg je altijd een goodiebag, met onder andere een speciale tandpasta, mee naar huis. Zo behouden we zo lang mogelijk het gebleekte resultaat.

Tanden bleken bij CDC Tandzorg

Bij CDC Complete Tandzorg betaal je €257,93 voor tanden bleken. Tanden bleken valt onder cosmetische tandheelkunde en daardoor wordt dit niet vergoed door de zorgverzekeraar. Gebitsreiniging wordt wél vergoed door de aanvullende tandartsverzekering. Wilt u voor een speciale gebeurtenis zoals een bruiloft, feestje of vakantie je tanden bleken? Dan kan dat op een veilige en kwalitatieve manier bij CDC Complete Tandzorg. Is je wens om echt super witte tanden te hebben voor lange termijn? Dan adviseren wij om meer informatie in te winnen over kronen of facings.

Nog vragen over tanden bleken? Laat een reactie hieronder achter.

 

Lorette Laumans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *