Waar wil jij je tanden inzetten?

15 augustus 2018
Categorie: Behandelingen

CDC Complete Tandzorg zet haar tanden in het behalen van toonaangevende resultaten op gebied van implantologie. Het succesratio van de uitgevoerde implantaatbehandelingen bij CDC Complete Tandzorg scoort aanzienlijk hoger dan het landelijk niveau. Al jarenlang wordt implantologie in de tandkliniek toegepast en verder verbeterd door het toepassen van innovatieve technologieën om complexe gebitsproblemen te verhelpen. 

Een sterk gebit met implantaten

Niet iedereen heeft van nature een sterk gebit. Bovendien slijten tanden en kiezen. Tanden en kiezen hebben wortels die vastzitten in de kaak. Door verscheidene factoren kan de natuurlijke tandwortel afbreken of afsterven waardoor de tand of kies verloren gaat. Wie weer een compleet én sterk gebit wilt, kan geholpen worden met tandheelkundige implantaten. Jaarlijks worden er zo’n 150.000 implantaten in Nederland geplaatst[1]. Een implantaat functioneert als kunstwortel, in de vorm van een schroefje, dat in het kaakbot wordt aangebracht. Steeds meer mensen kiezen voor implantaten; inmiddels hebben 800.000 Nederlanders één of meerdere implantaten.

Mis je één tand of kies? Of ontbreken meerdere tanden of kiezen in je mond?

Goed nieuws: deze lege plek kan weer worden opgevuld door een implantaat te plaatsen en hier een passende kroon of brug op vast te zetten. Ook voor mensen met een loszittende gebitsprothese kunnen implantaten uitkomst bieden. Een partiële of volledige gebitsprothese kan blijvend in de kaak worden aangebracht middels implantaten. Deze All-on of klikgebit geeft een beter kauwcomfort en het spraakvermogen wordt hier ook sterk door verbeterd. Een implantaat is een hulpmiddel om zowel de functie als het uiterlijk van het gebit te verbeteren. Het is wel van belang dat het implantaat zo lang mogelijk in de kaak behouden blijft. De implantoloog, die het implantaat aanbrengt in de kaak, speelt hierin een belangrijke rol. De kans op een succesvolle ingreep ligt landelijk tussen de 90% en 95%[2]. Dit is onder andere afhankelijk van de gezondheid van de patiënt en de implantaatkeuze.

Met bijna 99% is het succesratio ongekend hoog

De implantologen van CDC Complete Tandzorg hebben een bewezen succesratio van 98.6%, wat een uitzonderlijk goed resultaat is. Maar hoe kan dit succespercentage nu hoger zijn? Het succespercentage wordt bepaald aan de hand van het aantal uitgevoerde implantaatbehandelingen. De implantologen van CDC Complete Tandzorg hebben inmiddels vele duizenden keren een implantaatbehandeling uitgevoerd in alle mogelijk denkbare situaties. Hierdoor hebben zij een unieke en uitgebreide ervaring opgebouwd, waardoor zij bedreven zijn in deze behandelmethode. Dit betaalt zich als het ware uit in de grootste kans op een goed resultaat. Uitsluitend werken wij met kwalitatief hoogwaardige implantaten. Tegenwoordig is het steeds populairder om direct, na het trekken van alle tanden en kiezen, te implanteren. Het voordeel voor een patiënt is dat er minder en kortere ingrepen nodig zijn. Echter geloven wij niet dat snel altijd beter is. Wij zijn van mening dat de kaak eerst volledig moet herstellen. Vandaar dat we ervoor kiezen om pas na drie tot zes maanden te implanteren. Dit komt zeker ten goede aan het succesvol plaatsen van het implantaat. Ook geeft het minder risico op complicaties op lange termijn.

Denk je dat een implantaat een goede oplossing kan zijn voor jouw gebit? Kies dan voor superieure kwaliteit, dan ben je verzekerd van het beste resultaat. Laat je goed adviseren over de behandeling en nazorg van implantaten. Bij CDC Complete Tandzorg werken we met een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek adviseert een implantoloog welke mogelijkheden jouw gebit heeft.

Wil je meer weten over implantaten? Stel je vraag hieronder!

[1] https://www.dentalinfo.nl/thema-a-z/implantologie/implantologie-samenspel-prothetiek-en-chirurgie/

[2] Dentz Magazine, vlakblad voor tandartsen, nr. 3, jaargang 10, 2018

Lorette Laumans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *