Facings

Direct informatie over facings? Bel ons nu op: 088-232 82 85.

Stel, u heeft een gezond gebit. Het doet wat het moet doen. Kauwen gaat goed, zonder pijn. Ook het tandvlees geeft geen problemen. Maar dat was het dan ook wel.  

Zorgeloos schaterlachen, met uw mond ver open? Dat doet u liever niet. U schaamt zich voor uw tanden. Bijvoorbeeld omdat ze scheef staan, verkleurd zijn of zijn afgebroken.

Kortom: uw gebit is te goed om volledig te vervangen, maar te slecht om mee te pronken.

U wilt weer mooi, frisse en witte tanden. Wat nu? Facings!

Een facing is een dun schildje van composiet (een kunststof) of porselein, dat op een bestaande tand wordt aangebracht. Dankzij het plaatsen van facings op uw verkleurde of beschadigde tanden krijgt u een mooi en recht gebit. Meer weten? Onze tandartsen geven u graag persoonlijk advies. 

Kiertjes, afgebroken hoekjes, tanden die scheef staan: met facings behoren al deze problemen tot het verleden. Uw gebit ziet er fantastisch uit!

Verschil tussen composiet en porseleinen facings

Bij CDC heeft u de keuze tussen composiet of porseleinen facings. Voor de lange termijn raden wij porselein aan. Porselein gaat langer mee en laat u op maat maken, waardoor u zelf de kleur en vorm kunt bepalen. Porselein is echter wel duurder dan composiet. Composiet is een goed materiaal, maar het nadeel hiervan is dat het na 3 à 4 jaar verkleurd of beschadigd.

Wilt u het hele gebit vernieuwen? Dan geven wij de voorkeur aan kronen. Facings worden vaak alleen aan de voorkant geplaatst. De rest van de tand of kies wordt niet aangepast. Met kronen worden ook de zijkanten van de kies aangepast.

Wat kost een facing?

Met facings kunt u weer genieten van uw lach, zonder u zorgen te maken om de kiertjes, verkleuringen of afgebroken stukjes. Als u de overweging voor facings maakt, vraagt u zich vast en zeker af wat de kosten voor facings zijn. Dit is lastig om te zeggen, omdat dit afhankelijk is van uw huidige gebitssituatie. De prijs is afhankelijk van het materiaal. Wij gebruiken voor onze facings zowel composiet als porselein.

Zijn facings altijd mogelijk?

Vaak wel, maar niet altijd. Welke mogelijkheden voor u het beste zijn, bespreken wij graag met u tijdens een adviesgesprek

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie te krijgen over facings.

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.

Voor- en nafoto's

Cosmetisch-11
Cosmetisch-10
Cosmetisch-1