Klikgebit.
Een kunstgebit op implantaten

Voel je je niet comfortabel met een loszittend kunstgebit. Schuift het tijdens praten en eten?
Slinken je kaken omdat er geen wortels meer zijn? Een klikgebit is dan dé ideale oplossing voor je.

Zelfverzekerd praten en eten met een klikgebit!

Wil je geen loszittend kunstgebit? Ben je bang dat je kunstgebit uitvalt als je eet, praat of lacht? Maakt jou dat onzeker? Of kan je niet alles eten omdat je kunstgebit makkelijk verschuift in je mond? Liever geen kleefpasta meer nodig? Dat behoort met een klikprothese allemaal tot de verleden tijd. Als dé klikgebit specialist van Nederland helpt CDC Complete Tandzorg jou aan een goed functionerend, vastzittend én mooi kunstgebit.

röntgen foto's tandarts

Wat is een klikgebit of ook wel klikprothese genoemd?

Een klikgebit is een kunstgebit dat vast geklikt wordt op implantaten. Implantaten zijn zgn. kunstwortels. Op twee implantaten in de onderkaak kan je kunstgebit al goed vast komen te zitten zodat het niet kan verschuiven of uitvallen. Je haalt het klikgebit eenvoudig uit je mond voor reiniging en klikt het daarna weer vast terug in de mond. Vandaar de naam klikgebit.  

Een klikgebit in de onderkaak komt het meeste voor. Maar ook een klikgebit in de bovenkaak biedt veel voordelen. We noemen er een aantal:

  • Een klikgebit verbetert je smaak
  • Het gebit zit stevig vast; je hebt geen kleefpasta meer nodig
  • Het is, net zoals een los kunstgebit, eenvoudig uitneembaar voor reiniging
  • De kosten worden veelal vergoed uit de basisverzekering (met een kleine eigen bijdrage)

Benieuwd naar ervaringen
van anderen?

Sharon Edson
Familie tandarts

Alles was goed en prettig. Je wordt altijd fijn geholpen en mocht je bij je halfjaarlijkse controle ook even een tandarts nodig hebben doen ze er alles aan om ook dat ogenblikkelijk te laten gebeuren.

Saskia de Natris
Cosmetische behandeling

Ik was zo bang en iedereen daar heeft me gerustgesteld en waren heel lief en professioneel.... ik heb een super ervaring achter de rug.

Toos Pelster
Cosmetische behandeling

Zowel mijn man als ik zijn heel blij met tandarts Willem Baas. Altijd aardig, rustig en vakkundig.

Jo Plaisier
Narcosebehandeling

Als er één een schijterd is, ben ik het wel. En sinds CDC vind ik het zelfs gezellig om naar de tandarts te gaan met mijn vriendin.

Jan de Groot
Angstbehandeling

De medewerkers waren allemaal even lief en zorgzaam. Voor mij als angst patiënt was het echt een drempel om te gaan. Ik werd met zorg, een grap, en fijne gesprekken gerustgesteld.

Kim van Driel
Cosmetische behandeling

Karen is mijn tandarts. En heb nooit eerder zo'n fijne tandarts gehad. Ze is duidelijk en geeft goed advies. En bovendien een fijn persoon.

Ontmoet onze behandelaren

Bij CDC Complete Tandzorg hebben we meer dan 20 jaar ervaring als gebitsrenovatie tandarts, implantoloog voor klikprotheses.
We zijn gevestigd in regio Eindhoven, maar helpen mensen uit heel Nederland.
Wij snappen als geen ander dat je niet alleen een goed functionerend gebit wilt,
maar dat je ook zonder schaamte en met plezier wilt lachen.
Dat is dan ook precies de reden waarom CDC Complete Tandzorg een kliniek voor gebitsprothese tandheelkunde heeft opgericht.
Met een team van bijna 70 ervaren medewerkers en tandheelkundig specialisten bieden wij jou de beste zorg en service.

Tandarts

Tandarts

Klinisch Prothese Technieker

Tandarts - Implantoloog

Tandarts - Implantoloog

Wat kost een klikgebit?

Als je een klikgebit overweegt, ben je natuurlijk benieuwd wat het gaat kosten. Dat begrijpen wij. Vooraf is dit alleen moeilijk te bepalen. Wij moeten eerst een juiste diagnose stellen om te zien hoe het met de gezondheid van je gebit en tandvlees is om een inschatting van de kosten te kunnen maken. Dan kunnen we namelijk bepalen welke behandeling met welke gebitsprothese het beste voor jou is.

tandarts kosten

 Zo werkt een behandeling als je een klikgebit overweegt

Bij CDC Complete Tandzorg hebben wij geen lange wachtlijst. Je kunt dus gelijk een intake gesprek aanvragen. Heb je na de intake een goed gevoel bij CDC Complete Tandzorg? Dan stellen wij een behandelplan en een begroting voor je op. We vragen machtigingen aan bij je zorgverzekeraar voor maximale vergoeding. 

Bij CDC Complete Tandzorg ga je nooit tandeloos de deur uit!

Afspraak 1: Implanteren

Het tandvlees wordt opengeklapt en met een boortje wordt er ruimte gemaakt in het kaakbot voor de implantaten. De implantaten worden hier vervolgens in geschroefd en er komt een geneeskapje op botniveau op. Daarna wordt het tandvlees dicht gehecht.  

Soms is het noodzakelijk om voor het implanteren of tijdens het implanteren een botopbouw te doen. Hierover wordt je tijdens de intake al geïnformeerd omdat dit op de röntgenfoto zichtbaar is. In slechts een enkele keer zal de tandarts het tijdens de behandeling nog kunnen bepalen.

Afspraak 2: hechtingen verwijderen

Na één week kom je terug om de hechtingen te verwijderen. We maken opnieuw röntgenopnames om exact te kunnen beoordelen of de implantaten goed zitten in de kaak. Als dat het geval is,, is het nu tijd om de implantaten goed te laten hechten voor een periode van 3 tot 4 maanden.

 Afspraak 3: vrijleggen implantaten

Tijdens deze afspraak gaat de tandarts de implantaten vrijleggen. Het tandvlees wordt een klein beetje open gemaakt om het geneeskapje te vervangen door een hoger geneeskapje. De geneestijd hiervan duurt ca. een week. Je prothese wordt hiervoor aangepast in ons tandtechnisch laboratorium. 

Afspraak 4: afdruk maken voor klikprothese

Het geneeskapje wordt er nu tijdelijk afgeschroefd en er komt een afdrukpost op de implantaten. De afdruk voor de nieuwe klikprothese wordt gemaakt. Samen bepalen we de kleur. Na de afdruk wordt het geneeskapje weer teruggeplaatst. Nu gaan de prothese tandtechniekers aan de slag voor het maken van de stegconstructie. 

Afspraak 5

Tijdens deze dag ben je ca. een dag bij ons, of althans bij CDC in de buurt. In de ochtend hebben we je prothese nodig om de stegconstructie in je prothese te maken. In de middag plaatst de tandarts de klikprothese op de implantaten. Het geneeskapje wordt eraf gedraaid en de steg erop geplaatst. Je krijgt duidelijke uitleg hoe dit werkt en we oefenen dit een paar keer samen. 

Nu kan je eindelijk genieten van je vaste klikprothese.

Nazorg
Het is belangrijk dat je de prothese en de implantaten goed reinigt. Hiervoor geven je duidelijke instructies. Wij zien je graag minimaal één keer per jaar op controle bij de tandarts.

Jouw lach is onze passie

Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je voor ervaring en kwaliteit.

 

Alles onder 1 dak

In onze tandartspraktijk, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Meer dan 20 jaar ervaring

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten.
Al je vragen, zorgen en verhalen kun
je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge klanttevredenheid

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in het lab. Jouw gebit is uniek.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit facings te nemen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

Hoe lang duurt een afspraak?

Ben je nog niet eerder bij de tandarts geweest? Dan krijg je eerst een intake gesprek. Daarbij bekijkt de tandarts je gebit en geeft aan welke behandelingen mogelijk zijn. Als je dan besluit om de behandeling aan te gaan, dan wordt er een afspraak met je gemaakt. En de duur van de afspraak hangt af van wat er aan je gebit moet gebeuren.

Ik heb al heel lang geen tandarts meer bezocht. Krijg ik de kosten dan wel vergoed uit mijn tandartsverzekering?

Ja, als je een tandartsverzekering hebt afgesloten, krijg je gewoon je rekeningen vergoed conform de voorwaarden van je verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt van je begroting.

Ik ben al heel lang niet bij de tandarts geweest vanwege mijn angst. Hoe kan ik toch de stap zetten om wél te gaan?

Het toegeven dat je angst hebt voor de tandarts is al een eerste goede stap! Praat erover met anderen, dan begin je al met het overwinnen van de angst. Maak een afspraak of laat een afspraak maken bij de angst tandarts. En vraag degene die weet van je angst om mee te gaan.

Eenmaal bij de angst tandarts is het belangrijk aan te geven dat je echt bank bent. De angst tandarts maakt vervolgens een afspraak met je over de te volgen aanpak, ofwel een behandelplan op maat!

Ben ik verplicht een tandarts verzekering af te sluiten?

Een verzekering voor de tandarts afsluiten is niet verplicht. Het is wel aan te raden indien je een cosmetische of restauratieve gebitsbehandeling overweegt. Tijdens het intake consult zal de tandarts je adviseren en vooraf een begroting afgeven. Er zijn diverse websites waar je tandartsverzekeringen kunt vergelijken.

Wordt de behandeling van mijn kind ook vergoed?

Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg voor kinderen, met uitzondering van beugelbehandelingen en sommige implantaatbehandelingen, in principe 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Intake afspraak