Een kunstgebit? Een opluchting na jarenlange gebitsproblemen!

Heb je jarenlang pijn of verveel gehad met je eigen natuurlijke gebit en wordt het er maar niet beter op? Dan wil je hier heel graag van af. Een kunstgebit is dan een ideale oplossing. Wees gerust, er is tegenwoordig veel mogelijk. Meestal is men enorm opgelucht en heel met een perfect passend, natuurlijk uitziend kunstgebit.

Kies dan wel voor een zeer ervaren tandarts en tandprotheticus voor het beste resultaat. Als dé kunstgebit tandarts van Nederland helpt CDC Complete Tandzorg jou aan een goed functionerend, gezond én mooi kunstgebit. Met een volledige, gedeeltelijke gebitsprothese of een klikprothese. Ben je bang voor deze stap? Onze zorgconsulenten begeleiden je heel fijn en beantwoorden al je vragen.

tandarts online afspraak

Volledig of gedeeltelijk kunstgebit of een klikgebit?

Als je gebit niet meer te redden is met kronen en bruggen dan is een kunstgebit nog een uitstekende oplossing. Een gedeeltelijk kunstgebit vervangt alleen het deel wat niet meer goed functioneert. Een volledig kunstgebit vervangt alle tanden en kiezen en een klikprothese is een kunstgebit dat je vastklikt op implantaten, zgn. kunstwortels. 

De voor- en nadelen van een kunstgebit

Natuurlijk had je liever vanuit je zelf een gezond én mooi gebit gehad. Helaas is dat lang niet voor iedereen weggelegd. Allerlei oorzaken zorgen ervoor dat je eigen natuurlijke gebit achteruit gaat.

Een kunstgebit klinkt verschrikkelijk, maar er zijn ook voordelen:

  • Geen pijn meer. Geen vervelende smaak meer in je mond of slecht ruikende adem. Ontstoken, aangetaste tanden en kiezen doen pijn en geven een vervelende smaak en reuk af.
  • Een kunstgebit, als het goed is gemaakt, is heel mooi. Met moderne technieken en uitstekende, kwalitatieve producten maken tandprothetische techniekers echt mooi werk. Het is echt vakmanschap. Je hoeft je dus nooit meer te schamen voor je gebit. De meesten zeggen zelfs meer zelfvertrouwen te hebben gekregen.
  • Een gedeeltelijk kunstgebit kan heel mooi passen bij je resterende wel goed functionerende tanden en kiezen. 
  • Beter kunnen eten. Met een klikprothese zelfs nog beter. Deze zit namelijk vast op implantaten zodat het gebit niet meer kan wegschuiven. 
Blije tandarts klant
tandarts kunstgebit gebroken

Je wilt natuurlijk goed geïnformeerd zijn, daarom benoemen we ook de eventuele nadelen die je kan ervaren. 

  • Het trekken van resterende tanden en kiezen. Het psychologische aspect kan best vervelend zijn en je kan na de ingreep last krijgen van napijn en nabloedingen. Maar wees gerust: dit gaat gelukkig heel snel over.
  • Praten met een kunstgebit is in het begin heel erg wennen. Het klinkt en voelt anders. Dat komt omdat je mondspieren zich nog moeten aanpassen. Je kan nog pijn ervaren omdat je kaken nog aan het genezen zijn en daardoor veranderen waardoor de prothese niet meer lekker zit.
  • Ook eten met een kunstgebit is wennen. Het kan ook nog pijn doen in het begin. Er kunnen drukplekken of blaren ontstaan die pijnlijk zijn. Dat is door de tandprotheticus te verhelpen. 
  • Bij een volledig kunstgebit kan je lichaam stoppen met aanmaak van botopbouw. Daardoor kunnen kaken gaan slinken. Dan is het belangrijk om op tijd implantaten en een klikprothese te nemen. 

Heb je pijn aan het kunstgebit of past het niet goed? Dan kan je altijd bellen naar de zorgconsulent en een afspraak inplannen om dit te verhelpen. Ook rebasing kan nodig zijn als kaken zijn gaan werken of slinken.

Benieuwd naar ervaringen
van anderen?

Sharon Edson
Familie tandarts

Alles was goed en prettig. Je wordt altijd fijn geholpen en mocht je bij je halfjaarlijkse controle ook even een tandarts nodig hebben doen ze er alles aan om ook dat ogenblikkelijk te laten gebeuren.

Saskia de Natris
Cosmetische behandeling

Ik was zo bang en iedereen daar heeft me gerustgesteld en waren heel lief en professioneel.... ik heb een super ervaring achter de rug.

Toos Pelster
Cosmetische behandeling

Zowel mijn man als ik zijn heel blij met tandarts Willem Baas. Altijd aardig, rustig en vakkundig.

Jo Plaisier
Narcosebehandeling

Als er één een schijterd is, ben ik het wel. En sinds CDC vind ik het zelfs gezellig om naar de tandarts te gaan met mijn vriendin.

Jan de Groot
Angstbehandeling

De medewerkers waren allemaal even lief en zorgzaam. Voor mij als angst patiënt was het echt een drempel om te gaan. Ik werd met zorg, een grap, en fijne gesprekken gerustgesteld.

Kim van Driel
Cosmetische behandeling

Karen is mijn tandarts. En heb nooit eerder zo'n fijne tandarts gehad. Ze is duidelijk en geeft goed advies. En bovendien een fijn persoon.

Ontmoet onze behandelaren

Bij CDC Complete Tandzorg hebben we meer dan 20 jaar ervaring als gebitsrenovatie tandarts en patiënten die van eigen gebit naar kunstgebit zijn moeten overstappen. We zijn gevestigd in regio Eindhoven, maar helpen mensen uit heel Nederland. Wij snappen als geen ander dat je niet alleen een goed functionerend gebit wilt, maar dat je ook zonder schaamte en met plezier wilt lachen. Dat is dan ook precies de reden waarom CDC Complete Tandzorg een kliniek voor gebitsrenovaties heeft opgericht. Met een team van bijna 70 ervaren medewerkers en tandheelkundig specialisten bieden wij jou de beste zorg en service.

Tandarts - Parodontoloog - Implantoloog

Zorgconsulent

Klinisch Prothese Technieker

Tandarts - Implantoloog

Tandarts - Implantoloog

Wat kost de behandeling van eigen gebit naar een kunstgebit?

Als je extracties en een kunstgebit overweegt, ben je natuurlijk benieuwd wat het gaat kosten. Dat begrijpen wij. Vooraf is dit alleen moeilijk te bepalen. Wij moeten eerst een juiste diagnose stellen om te zien hoe het precies met de gezondheid van je eigen gebit en tandvlees gesteld is om een inschatting van de kosten te kunnen maken. Dan kunnen we namelijk bepalen welke behandeling met welke gebitsprothese het beste voor jou is. 

tandarts intake afspraak

Zo werkt een behandeling als je kunstgebit overweegt.

Bij CDC Complete Tandzorg hebben wij geen lange wachtlijst. Je kunt dus gelijk een intake gesprek aanvragen. Heb je na de intake een goed gevoel bij CDC Complete Tandzorg? Dan stellen wij een behandelplan en een begroting voor je op. We vragen machtigingen aan bij je zorgverzekeraar voor maximale vergoeding. Daarna starten we je behandeling met eventuele extracties en een prothese. Die bestaat uit 7 stappen. Let op: dit is alleen in geval indien er geen implantaten geplaatst worden. Voor uitleg over klikprothese klik hier.

Bij CDC Complete Tandzorg ga je nooit tandeloos de deur uit!
Wij maken zgn. dagprotheses omdat we over een eigen inpandig tandtechnisch laboratorium beschikken.

Afspraak 1 

Tijdens deze afspraak worden er afdrukken gemaakt om een tijdelijke, ook wel immediaat prothese te maken. Samen bepalen we de kleur aan de hand van kleurstalen. Deze afspraak kan eventueel direct al na het intake consult plaatsvinden, indien je de behandeling direct wil inplannen.

Afspraak 2

Tijdens deze afspraak worden de resterende tanden en kiezen getrokken. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving, maar kan ook eventueel onder narcose als je hier erg tegenop ziet of bang voor bent. 

De wonden worden gehecht en de immediaatprotheses worden op de kaken geplaatst. Deze dien je zoveel mogelijk in te houden want ze dienen als een bandage op de wonden.

Afspraak 3

Na een week kom je terug voor het verwijderen van de hechtingen. Eventuele drukplekken worden verwijderd en een softliner in de prothese aangebracht. Een softliner is een zacht materiaal, dat zorgt voor een betere pasvorm van de prothese. Je kaken gaan namelijk genezen en daardoor van stand wat veranderen waardoor de prothese niet meer lekker zit. Het laagje kan ruw worden. Onze klinisch prothese techniekers helpen je altijd graag om drukplekken te verhelpen.

Afspraak 4

Deze afspraak is voor een zgn. rebase. De softliner wordt eruit gehaald en er wordt een nieuwe afdruk gemaakt met de huidige prothese. Hiervoor gaat je prothese met afdruk naar ons tandtechnisch laboratorium. Er komt een een nieuwe laag van kunststof in de prothese waardoor de pasvorm van de prothese weer beter is. Hiervoor ben je een dag bij CDC want dit duurt gemiddeld 6 uur voordat de prothese klaar is. Je kan in de lounge van CDC wachten.  

Afspraak 5

Nu is het tijd om de immediaat prothese te vervangen voor je definitieve prothese. Met de huidige protheses worden de afdrukken gemaakt. We bespreken ook nu weer de kleur, de vorm en de grootte van de tanden en kiezen voor je definitieve prothese met je door. De prothese met de afdruk erin gaat naar ons inpandige lab voor de vervaardiging van je nieuwe definitieve prothese. Na zo’n 5 uur gaan we je nieuwe prothese passen. Deze is in was gemaakt, met de tanden en kiezen die in de nieuwe prothese komen. Samen kijken we naar de vorm, de kleur en de stand van de tanden. Als alles akkoord is, gaan we de prothese afmaken en krijg je je immediaatprothese weer terug. 

Afspraak 6

De dag is nu aangebroken dat je je nieuwe, definitieve gebitsprothese krijgt. Je kan de immediaatprothese mee naar huis nemen om eventueel als reserve te gebruiken. 

Wil je verder voor een implantaatbehandeling voor een vaste constructie? Dan kan de zorgconsulent je direct verder helpen met afspraken inplannen, behandelplan opstellen en machtigingen aanvragen. Dit kan je tijdens de eerste intake al aan ons doorgeven.

Jouw lach is onze passie

Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je voor ervaring en kwaliteit.

 

Alles onder 1 dak

In onze tandartspraktijk, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Meer dan 20 jaar ervaring

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten.
Al je vragen, zorgen en verhalen kun
je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge klanttevredenheid

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in het lab. Jouw gebit is uniek.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit facings te nemen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

Hoe lang duurt een afspraak?

Ben je nog niet eerder bij de tandarts geweest? Dan krijg je eerst een intake gesprek. Daarbij bekijkt de tandarts je gebit en geeft aan welke behandelingen mogelijk zijn. Als je dan besluit om de behandeling aan te gaan, dan wordt er een afspraak met je gemaakt. En de duur van de afspraak hangt af van wat er aan je gebit moet gebeuren.

Ik heb al heel lang geen tandarts meer bezocht. Krijg ik de kosten dan wel vergoed uit mijn tandartsverzekering?

Ja, als je een tandartsverzekering hebt afgesloten, krijg je gewoon je rekeningen vergoed conform de voorwaarden van je verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt van je begroting.

Ik ben al heel lang niet bij de tandarts geweest vanwege mijn angst. Hoe kan ik toch de stap zetten om wél te gaan?

Het toegeven dat je angst hebt voor de tandarts is al een eerste goede stap! Praat erover met anderen, dan begin je al met het overwinnen van de angst. Maak een afspraak of laat een afspraak maken bij de angst tandarts. En vraag degene die weet van je angst om mee te gaan.

Eenmaal bij de angst tandarts is het belangrijk aan te geven dat je echt bank bent. De angst tandarts maakt vervolgens een afspraak met je over de te volgen aanpak, ofwel een behandelplan op maat!

Ben ik verplicht een tandarts verzekering af te sluiten?

Een verzekering voor de tandarts afsluiten is niet verplicht. Het is wel aan te raden indien je een cosmetische of restauratieve gebitsbehandeling overweegt. Tijdens het intake consult zal de tandarts je adviseren en vooraf een begroting afgeven. Er zijn diverse websites waar je tandartsverzekeringen kunt vergelijken.

Wordt de behandeling van mijn kind ook vergoed?

Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg voor kinderen, met uitzondering van beugelbehandelingen en sommige implantaatbehandelingen, in principe 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Intake afspraak