Onze behandelingen bij gebitsproblemen

Problemen aan het gebit kunnen onder andere ontstaan door verkeerde voedingsgewoonten, niet goed poetsen of onvoldoende mondhygiëne. Ook wanneer dit niet het geval is, is het mogelijk om gaatjes, ontstekingen of andere problemen te ontwikkelen. De gebitsproblemen kunnen zichtbaar zijn, maar er zijn ook gebitsproblemen die niet zichtbaar zijn. Deze gaan zich nestelen in de tanden, kiezen of tandvlees en kunnen veel last veroorzaken. Welke behandelingen u kunt ondergaan om van deze symptomen af te komen? Wij van CDC helpen u graag.

Een sterk gebit

Portrait of a mature man flossing his teeth

Tanden snijden uw voedsel en kiezen vermalen het. Maar tanden en kiezen zijn ook kwetsbare, levende elementen. Er moet dus erg zorgvuldig mee omgaan worden. Het goed poetsen van uw tanden is daarom belangrijk. Fluoride maakt uw tandglazuur sterk, waardoor het glazuur zich na een zuurstoot sneller zal herstellen.

Verzorg uw tandvlees

man met implantaten in zijn gebit

Bij het poetsen van uw tanden is het belangrijk om geen plekje over te slaan. Met name het randje waar uw tandvlees ophoudt en uw tand begint, moet u niet vergeten. Hier zitten de bacteriën namelijk het liefst. Op deze plekken houdt u de tandenborstel een beetje schuin met de haren naar het tandvlees gericht. Daarnaast kunt u met een flossdraad of een tandenstoker de bacteriën tussen uw tanden en kiezen weghalen.

Een gezond gebit

Goede mondhygiëne heeft invloed op uw totale gezondheid. Een goede mondhygiëne is niet alleen belangrijk voor uw gebit, maar vermijdt ook een heleboel gezondheidsproblemen. Om uw mond en gebit gezond te houden, is het belangrijk om elke dag uw tanden, kiezen en tandvlees goed schoon te maken. Maar bezoek daarnaast ook minimaal één keer in het jaar de tandarts en eventueel de mondhygiëniste.

CDC, uw keuze

Dé specialist voor uw gebit

Met twintig jaar ervaring zorgen onze gekwalificeerde en ervaren professionals ervoor dat uw gebit positief bijdraagt aan uw uitstraling en persoonlijkheid.

Innovatieve technologieën

Wij stellen hoge kwaliteit- en veiligheidsnormen. In onze tandkliniek werken wij met de allerbeste materialen en producten. Zo krijgt u een duurzame oplossing voor jarenlang plezier.

Persoonlijke begeleiding

Altijd een vertrouwd gezicht, uw eigen team van professionals staat voor u klaar. Met alle specialisaties op één plek krijgt u een totaaloplossing die u volledig ontzorgt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Adviesgesprek

U verdient het om een mooie glimlach te delen met familie en vrienden! Reserveer een adviesgesprek bij CDC en zet de stap naar een mooi én gezond gebit.