Kiespijn

Snel hulp bij kiespijn? Bel ons nu op: 088-232 82 85.

Tand- of kiespijn is vervelend. Het zit u voortdurend in de weg. Eten is pijnlijk, praten doet zeer en slapen is lastig.

Herkent u dit?

  • Aan één kant kauwen, om de pijn te vermijden
  • Steeds zwaardere pijnstillers nodig om de pijn te onderdrukken
  • Een dikke wang
  • Pijn die uitstraalt naar de kaken en oren

Kiespijn dus. Hoe kan dat? Kiespijn kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken van kiespijn of tandpijn zijn gaatjes (cariës), een kapotte vulling en een ontsteking in de wortel.

Een andere mogelijkheid is dat bij u een of meer verstandskiezen doorbreken. Het doorkomen van verstandskiezen kan voor een scherpe pijn zorgen, maar dat niet alleen. Het kan uw gebit ook flink beschadigen. Uw verstandskies wringt zich namelijk als het ware tussen uw andere tanden. In dat geval is er maar één oplossing: uw verstandskiezen laten trekken.

Naast een gaatje, een ontstoken tandwortel of een doorbrekende verstandskies zijn er nog andere oorzaken waardoor u last heeft van pijn. Voorbeelden vindt u op deze pagina over gevoelige tanden.

Wat helpt tegen zeurende kiespijn?

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.

Wat te doen tegen kiespijn?

Wachten tot het overgaat? Geen goed idee. Tand- of kiespijn verdwijnt namelijk nooit vanzelf.

Natuurlijk, u kunt pijnstillers gebruiken. Op het internet leest u ook veel kiespijn tips, zoals het langdurig spoelen met warm water. Dat helpt tegen de pijn, maar neemt de oorzaak niet weg. Sterker nog, het probleem wordt alleen maar groter. Wacht u te lang, bijvoorbeeld omdat u bang bent voor de tandarts, dan kunt u uw tand zelfs verliezen.

Kortom, u ontkomt niet aan een bezoek aan de tandarts. Neem daarom zo snel mogelijk contact op.

Behandeling bij kiespijn

De behandeling van cariës (‘gaatje’) of van een kapotte vulling is hetzelfde. De tandarts boort eerst het gaatje of de kapotte vulling uit. Nadat hij de tand heeft gereinigd, vult hij het gaatje met een materiaal in exact dezelfde kleur als de tand.

Onze tandartsen kunnen heel goed inschatten of het boren pijnlijk kan zijn. Als het nodig is – of als u dat wenst – zetten we een plaatselijke verdoving. Bent u heel bang voor de tandarts? CDC heeft een speciale narcose tandarts.

Na de behandeling kunt u weer zorgeloos eten en praten en slaapt u als vanouds.

Wilt u cariës voorkomen? Poets dan minstens twee keer per dag uw gebit – liefst met een elektrische tandenborstel – en reinig één keer per dag tussen uw tanden met een tandenstoker of flosdraad. Nog een tip: ga elk half jaar voor een periodieke controle naar de tandarts en de mondhygiënist. Zo blijft uw gebit in een goede conditie.

Adviesgesprek

Pijnloze behandelingen, hoge veiligheidsnormen, vakbekwaam team en geen angst meer voor de tandarts