Tandenknarsen

Dat gaatjes en tandvleesproblemen grote boosdoeners voor uw gebit, weet u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat ook tandenknarsen uw gebit flink kan beschadigen?

Direct informatie over tandenknarsen? Bel ons nu op: 088-232 82 85.

Wat is tandenknarsen?

Bij het tandenknarsen schuiven de boven- en ondertanden over elkaar. Dat geeft een knarsend geluid. Als u zelf tandenknarst, weet u waarschijnlijk niet hoe dat klinkt. Tandenknarsen gebeurt namelijk meestal in de slaap en onbewust. Zelf hoor je het niet. Bedgenoten daarentegen wel. Zij liggen er vaak wakker van.

Oorzaken van tandenknarsen

Vaak is er sprake van een combinatie van factoren zoals:

 • erfelijkheid
 • slaapstoornissen
 • stress
 • alcohol en tabak
 • bepaalde ziekten aan het zenuwstelstel

Raar maar waar: bijna iedereen tandenknarst gedurende een bepaalde periode in zijn of haar leven. Zowel kinderen als volwassenen. Meestal gaat het vanzelf weer over. Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Maar als het tandenknarsen aanhoudt, is het verstandig alert te zijn. Want in dat geval loopt uw gebit serieus gevaar.

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.

De risico’s van tandenknarsen:

 • Afbrokkelende of afslijtende tanden en kiezen
 • Slijtage van het glazuur, vullingen die afbreken, verhoogde kans op gaatjes
 • Kiezen die doormidden breken of barsten. Ook gezonde kiezen.
 • Kaakgewrichtsproblemen – gespannen spieren van gezicht en kaken

Symptomen van tandenknarsen

 • Hebt u last van gevoelige en pijnlijke kiezen of kauwspieren?
 • Mist u stukjes van uw tanden zonder een duidelijke oorzaak?
 • Hoort uw partner dat u ’s nachts een knarsend geluid maakt?

Dan is ons advies: maak snel een afspraak voor een adviesgesprek, zodat onze tandarts kan beoordelen of u inderdaad tandenknarst en in hoeverre er sprake is van schade aan uw gebit.

Voorkomen van verdere schade

Ons beleid is erop gericht eventuele schade te herstellen en een eind te maken aan het tandenknarsen. Kan dat? Ja, dat kan. We maken dan een zogenaamde splint – een soort bitje van kunsthars dat uw tanden beschermt tegen schade.  Dit bitje helpt ook de kaak te ontspannen, waardoor u minder last hebt van kaak- en hoofdpijn.

Adviesgesprek

Pijnloze behandelingen, hoge veiligheidsnormen, vakbekwaam team en geen angst meer voor de tandarts