Gevoelige tanden

Een ijsje op een zonovergoten strand. Een zuurstok op de kermis. Hete soep na een stevige winterwandeling.

Veel mensen genieten intens van lekker eten en drinken. Maar dat geldt niet voor mensen met gevoelige tanden.

Wanneer iedere hap of slok pijnlijk is, is eten en drinken bepaald geen feest.

Er zijn allerlei mogelijke oorzaken voor pijnlijke of gevoelige tanden. Zo kan het zijn dat u een of meer gaatjes hebt. Gevolg: kiespijn.

Of misschien is een tandwortel ontstoken. In dat geval is een wortelkanaalbehandeling nodig.

Een andere oorzaak is dat uw tanden te weinig ruimte hebben. Bijvoorbeeld omdat uw verstandskiezen doorkomen. In dat geval kunt u overwegen uw verstandskiezen te laten trekken.

De tandpijn kan ook worden veroorzaakt door tandenknarsen. Mensen die tandenknarsen, merken dat vaak niet. Ze slapen als een roos. Maar vergis u niet: tandenknarsen is niet onschuldig.

Een oorzaak waar u misschien niet zo snel aan denkt, is geïrriteerd of ontstoken tandvlees. Dat kan tot diverse problemen leiden. Mogelijk trekt uw tandvlees zich terug, waardoor de tandwortels bloot komen te liggen. Dat kan pijn doen.

CDC-Tandzorg-Level#3-10
  • Dé kliniek van Nederland
  • Klanttevredenheid van 8,6
  • Uniek narcosecentrum

Oplossing

We hebben slecht en goed nieuws voor u. Laten we met het slechte nieuws beginnen.

We kunnen vanaf een afstand niet zien wat de oorzaak is van uw gevoelige tanden. Daarvoor moeten echt even met u praten en een kijkje kunnen nemen in uw mond. En wellicht ook even foto’s maken.

Het goede nieuws is: wat de oorzaak ook is van uw pijnlijke tanden, het probleem kan vrijwel altijd worden verholpen! Wacht dus niet lang, maar plan nu meteen een adviesgesprek op een dag en tijd dat het ú schikt!

Adviesgesprek

U verdient het om een mooie glimlach te delen met familie en vrienden! Reserveer een adviesgesprek bij CDC en zet de stap naar een mooi én gezond gebit.