Implantaten of kunstwortels: CDC Complete Tandzorg

Implantaten oftewel kunstwortels

Als je implantaten overweegt, kies dan voor CDC...
dé implantaatspecialist van Nederland!

Implantaten oftewel kunstwortels

Als je implantaten overweegt, kies dan voor CDC...
dé implantaat specialist van Nederland!

Een implantaat noemen we ook wel ‘kunstwortel’. Waarom?
Deze ‘kunstwortel’ vervangt namelijk je eigen tandwortel. De kunstwortel is een titanium schroefje dat in het kaakbot wordt aangebracht door een tandarts-implantoloog.

Implantaten als vervanging voor missende tandwortels

Mis je een tand of kies? Misschien meerdere? Dan is het plaatsen van implantaten een ideale oplossing. Het vervangt de tandwortel. Op het implantaat kan de tandarts een kroon of brug plaatsen. Op twee of meer implantaten kan een volledige prothese geklikt worden zodat het niet kan schuiven op je kaak. Dit heet een klikgebit of klikprothese. De luxere variant is de vaste brug op implantaten. Implantaten zijn ideaal als verankering voor je gehele of gedeeltelijke kunstgebit. Maar ook voor het plaatsen van één kroon.

Plaatsen van implantaten

Voordat de behandeling van start gaat beoordeelt de tandarts, ook wel implantoloog genoemd, eerst of het plaatsen implantaten mogelijk is. Om dat te kunnen beoordelen worden röntgenfoto’s gemaakt. Is er onvoldoende kaakbot aanwezig, dan zal eerst een behandeling voor botopbouw plaatsvinden. Dit kan met kunstbot of zogenaamde ‘botkorrels’. Een half jaar tot een jaar na deze ingreep kunnen de implantaten worden gezet.

De implantaatbehandeling kan onder plaatselijke verdoving of onder algehele narcose plaatsvinden. In de daarop volgende maanden tot een half jaar hecht het kaakbot zich aan de implantaten. Daarna kan de kroon, brug of prothese gemaakt worden.

De behandeling kan in 1 of in 2 fasen gedaan worden. Bij 1 fase wordt het implantaat geplaatst en is het afdekplaatje (healing abutment) zichtbaar boven het tandvlees. Bij 2 fasen worden de implantaten geplaatst en wordt het tandvlees er weer overheen gelegd. Als het implantaat is ingegroeid wordt het tandvlees weer weggehaald en dan wordt pas het abutment geplaatst.

Maak alvast kennis met de implantaat specialisten die jou kunnen helpen

Met een team van bijna 70 ervaren medewerkers en tandheelkundig specialisten ben je bij CDC in goede handen voor het plaatsen van implantaten. Maar ook voor facings, een klikgebit en kroon en brugwerk kun je bij ons terecht. 
Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring als gespecialiseerde tandarts en geven jou weer een volle, stralende glimlach.
Onze tandkliniek is gevestigd in regio Best, tussen Tilburg, Den Bosch en Eindhoven, maar wij helpen mensen uit het hele land. 
Dat komt omdat men liever kiest voor een behandelaar die dagelijks implantaatbehandelingen uitvoert in plaats van een aantal keer per maand of jaar. Vind jij dat ook belangrijk?

Zemarak Nabi

Tandarts implantoloog

Marc Heijke

Tandarts - Parodontoloog - Implantoloog

Wat kost een implantaat?

Als je een behandeling voor implantaten overweegt, ben je natuurlijk benieuwd wat implantaten kosten. Dat snappen wij, maar vooraf is dit moeilijk te bepalen. Om een goede inschatting van de kosten te kunnen maken, moet vooraf een diagnose worden gesteld over de gezondheid van je gebit en je tandvlees. Daarna kunnen we pas bepalen welke behandeling met welke implantaten het beste voor jou is.

Mis je 1 of meerdere tanden, dan worden implantaten niet vergoed vanuit het basispakket. Vergoeding van (een deel van) de kosten komt dan eventueel uit je aanvullende tandartsverzekering. Uitzondering hierop kan zijn als de tanden nooit zijn aangelegd of als het missen van de tand in het front is. Onze zorgconsulent kan dan  toestemming voor vergoeding aanvragen bij je zorgverzekeraar.

Een klikgebit zit wel in het basispakket, maar ook hier is vooraf toestemming van je zorgverzekeraar voor nodig. Deze vergoedingsaanvragen, ook wel machtiging aanvragen, verzorgen wij  graag voor je. 

Laatste reviews over CDC op Feedback Company

Veelgestelde vragen

Voordat je besluit implantaten te nemen, heb je vast veel vragen. Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!


Implantaten

Wanneer zijn tandimplantaten de beste oplossing?

Wanneer je kunstgebit te los in de mond zit, is een klikgebit op implantaten een ideale oplossing. Maar ook als een tand of kies volledig ontbreekt of wanneer de bestaande tand of kies onvoldoende basis biedt voor een kroon of een brug, is een implantaat een perfecte oplossing. Het implantaat fungeert als een kunstwortel waarop een kroon, brug of gebitsprothese geplaatst wordt.

Zijn er verschillende soorten implantaten?

Iedere kaak is anders, daarom zijn er verschillende soorten implantaten. Zowel als in dikte van het implantaat als in de lengte van het implantaat. De implantologen beoordelen welke implantaat het beste geschikt is.

Hoe weet ik of een implantaatbehandeling bij mij mogelijk is?

In principe kan bij iedereen met een volgroeid kaakbot een implantaat worden geplaatst. Er moet wel voldoende kaakbot aanwezig zijn voor een goede houvast van het implantaat. Als dat niet het geval is, bestaat er een mogelijkheid om eerst kaakbot op te bouwen. Ook hier zijn tegenwoordig veel mogelijkheden in die niet complex hoeven te zijn. Tijdens een intakegesprek, voorafgaand aan de behandeling, bespreekt de tandarts/implantoloog exact wat mogelijk is.

Is het plaatsen van een implantaat pijnlijk?

Het plaatsen van een implantaat is vrijwel pijnloos, omdat het behandelgebied goed verdoofd wordt met een plaatselijke verdoving. Indien je wenst kan de behandeling bij CDC onder algehele narcose plaatsvinden. Tijdens het consult voorafgaand aan de behandeling wordt er met je besproken wat je kan verwachten.

Hoe onderhoud ik zelf mijn implantaten?

Reinig je implantaten 2x per dag met een tandenborstel en tandpasta. Onze tandartsen en mondhygiënisten geven je nog meer tips en advies voor het reinigen van je implantaten.

Wat zijn de risico's van een implantaatbehandeling?

De kans dat een implantaatbehandeling niet slaagt, is heel klein. Het is een hele betrouwbare ingreep vooral als je de behandeling door een zeer ervaren implantoloog laat uitvoeren. Goed onderzoek vooraf verkleint de kans op complicaties of mislukkingen. In het consult voorafgaand aan de behandeling geeft de tandarts/implantoloog je alle informatie over de behandeling van het plaatsen van een implantaat. Wel kan er direct na het plaatsen van een implantaat tijdelijk ongemak zijn in de vorm van napijn of zwelling.

Wat kost een implantaatbehandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar?

Dat weten we als je op intake gesprek bent geweest. Op basis van een gebitsscan en gebitsanalyse kunnen we je het beste advies geven en een prijsopgave. De vergoeding van de zorgverzekeraar hangt af van aantal factoren. Bij wie ben je verzekerd? Ben je aanvullend verzekerd? Welke implantaatbehandeling wil je. Hoeveel heb je al aan kosten gehad?

Hoe snel kan ik bij CDC terecht voor een implantaatbehandeling?

Je kan op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Je ontvangt dan advies op maat op basis van een diagnose met een prijsopgave. In een gesprek met de tandarts en de zorgconsulent kun je nog alle vragen stellen en je afspraken inplannen.

Hoe gaat het plaatsen van een implantaat in zijn werk?

Het plaatsen van implantaten is een vrij eenvoudig proces dat plaatsvindt onder plaatselijke verdoving. Bij erge angst kan dit bij CDC ook onder narcose plaatsvinden. In het tandvlees wordt een klein sneetje gemaakt, waardoor het kaakbot bereikt wordt. Hierin wordt het implantaat vervolgens "geïmplanteerd".

Hoe lang gaat een implantaat mee?

Een implantaat kan tientallen jaren meegaan. Dit is echter afhankelijk van de kwaliteit van het implantaat, de positie en de stand van het implantaat, de materialen die gebruikt worden op het implantaat.

Daarnaast is een belangrijke en bepalende succesfactor hoe je mondgezondheid is.
Wij adviseren om twee keer per jaar op controle te blijven komen bij de tandarts of mondhygiënist. Zo kunnen problemen voorkomen worden of op tijd worden opgelost. Onze behandelaren kunnen je alles vertellen over de juiste mondhygiëne. Samen houden we je mond graag gezond.

Hoe lang moet ik wachten met implantaten na trekken van een kies?

Wanneer er een tand of kies getrokken moet worden, is het het beste om meteen een implantaat te plaatsen, mits de regio ontstekingsvrij is. Dit om te zorgen dat het bot in volume blijft. Tijdens een consult voorafgaand aan de behandeling zal er een advies voor je op maat gemaakt worden.

Intakeformulier

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.