Implantaten

Stel, u wilt een huis bouwen. Een prachtige, fonkelnieuwe woning. Wat is het eerste dat u doet? Zorgen voor een stabiele fundering, zodat uw huis stevig staat! Dit werkt hetzelfde bij gebitsprotheses. Als u jarenlang plezier wilt hebben van een stevig verankerd gebit dan moet de prothese goed kunnen worden vastgezet op uw kaken. Daarom worden er zogenoemde implantaten geplaatst in uw kaken. Deze kunstwortels vervangen uw eigen tandwortels vervangen en dragen de gebitsprothese. Na de behandeling plaatst de tandarts de prothese op de implantaten. U geniet meer van lekker eten, omdat u beter kunt kauwen.

De kunstwortel is een titanium schroefje dat in het kaakbot wordt aangebracht. Het kaakbot hecht zich in enkele maanden aan het titanium. Het aantal geplaatste implantaten is afhankelijk van de ruimte die moet worden opgevuld. Op de implantaten worden de kronen of bruggen of gebitsprotheses als klikgebit of all-on-constructies bevestigd.

Essentieel voor implantaten: voldoende kaakbot

Soms lukt het niet om implantaten te zetten. Bijvoorbeeld omdat het kaakbot niet sterk genoeg is of omdat het bot rond het implantaat niet aangroeit. Ook komt het voor dat een implantaat na verloop van tijd loslaat. Mogelijke oorzaken hiervan zijn roken, medicijngebruik (met name chemotherapie), botontkalking (osteoporose) en tandvleesontsteking (parodontitis). Om te zorgen dat het implantaat vast blijft zitten, brengt de tandarts-implantoloog eerst nieuw bot aan. Bij CDC Complete Tandzorg wordt tijdens het adviesgesprek vastgesteld of er voor het plaatsen van implantaten voldoende kaakbot aanwezig is.

Verzekerd van kwalitatief resultaat

CDC Complete Tandzorg is een expert op het gebied van implantaten. Onze succescijfers onderstrepen dat. Landelijk is het slagingspercentage voor het plaatsen van implantaten ongeveer 93%. Met andere woorden: van de honderd geplaatste implantaten laten er vroeg of laat maar zeven weer los. Hoe zit dat bij CDC? CDC Complete Tandzorg heeft drie implantologen in dienst. Toppers in hun vakgebied. Hun succespercentage is bijna 99% bij het aanbrengen van implantaten! Daarmee bent u verzekerd van superieure kwaliteit bij het plaatsen van het implantaat. De kans dat u in Nederland een implantoloog vindt die betere rapportcijfers kan overleggen, is miniem. Een goede prothese is een prothese (kunstgebit) die vast zit en geen pijn doet. Dat begint bij een goed implantaat. Kies daarom voor een implantaat van CDC Complete Tandzorg.

Jet Burg
“Op mijn gemak gesteld”
John van Vught
“Mijn angst is nu een stuk minder”

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.

Kosten implantaten

Bent u benieuwd naar de kosten en vergoedingen voor het plaatsen van een implantaat? Hier vindt u aanvullende informatie over de kosten van implantaten.

Wat kan CDC Complete Tandzorg voor u betekenen?

Heeft u nog vragen over implantaten of wilt u weten hoe de behandeling met implantaten precies werkt? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 088-2328285. Als u voldoende geïnformeerd bent en wilt weten of uw kaakbot geschikt is voor het laten zetten van implantaten kunt u een afspraak maken voor een adviesgesprek.

Naast het plaatsen van een implantaat bent u ook aan het juiste adres voor andere behandelingen. Maak bijvoorbeeld een afspraak voor de periodieke controle voor een gezond gebit. Wij horen graag wat wij voor u kunnen betekenen!

Cliënt review

“Diepe buiging voor Wibo die vandaag de rebase heeft verzorgd van mijn immediaat. Top werk! Lachen ging al prima. Bijten, kauwen en eten nu ook weer helemaal top!
Inmiddels ga ik er vanuit dat het met de definitieve prothese ook zo voorspoedig verloopt. Ik heb alle vertrouwen in de medewerkers. Dat het wat langer duurde is ruimschoots goedgemaakt door het resultaat! Dank!”.

-Marco-

Adviesgesprek

Pijnloze behandelingen, hoge veiligheidsnormen, vakbekwaam team en geen angst meer voor de tandarts.