Kunstgebit

Nieuwe tanden in één dag

Stel, uw gebit is er slecht aan toe. Bijvoorbeeld omdat:

  • u (bijna) geen eigen tanden meer heeft, als gevolg van tandbederf, een ongeval, of erfelijkheid
  • uw tanden en wortels te los in de kaak staan
  • u dagelijks pijn voelt

Kortom, u heeft een slecht gebit. Zo slecht zelfs dat het niet meer te redden is. Wat dan? In dat geval biedt een kunstgebit (ofwel een gebitsprothese) uitkomst. Direct informatie over een kunstgebit? Bel ons nu op: 088-232 82 85.

Een slecht gebit geeft allerlei ongemakken. Sommige mensen schamen zich er zo voor dat ze niet op sollicitatiegesprek durven en niet meer uitgaan. Door de pijnlijke tanden doet kauwen pijn. Verder gaat een slecht gebit vaak gepaard met nare geurtjes uit de mond.

Na plaatsing van een kunstgebit is dit allemaal verleden tijd. U kunt weer voluit lachen, praten en eten. U krijgt uw zelfvertrouwen weer terug!

Belangrijk om te weten: een kunstgebit is maatwerk waar u zelf invloed op heeft. Samen met de tandtechnicus bepaalt u de stand, kleur en vorm van uw nieuwe tanden.

Behandeling

  • Inventarisatieafspraak bij de tandarts, maken van röntgenfoto’s en een afdruk van huidig gebit
  • Behandeldag: trekken van tanden en kiezen onder verdoving of eventueel onder volledige narcose, aanbrengen tijdelijke prothese. In één uur naar een nieuw gebit!
  • 3e afspraak: hechtingen verwijderen
  • 4e afspraak: prothese aanpassen naar betere pasvorm (rebasen)
  • 5e afspraak: afdrukken maken voor definitieve prothese
  • 6e afspraak: controle definitieve prothese en aanvraag indienen voor implantaten.

Nota bene: alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Monique Melis
“Dolgelukkig met mijn nieuwe glimlach!”
Anne Huybregts
“Het viel me 100% mee”

Waarom CDC?

Gespecialiseerde tandartsen én implantologen

Met passie en trots helpen onze ervaren en gekwalificeerde professionals cliënten aan mooie, gezonde en witte tanden. Zij streven naar het allerbeste resultaat.

Eigen narcosecentrum

Bent u (extreem) bang voor de tandarts? CDC beschikt over een eigen narcosecentrum met vier behandelkamers. Ons anesthesieteam zorgt ervoor dat uw behandeling pijnloos verloopt.

Eigen tandtechnisch laboratorium

Wilt u snel een eind aan uw gebitsproblemen? CDC heeft een eigen tandtechnisch laboratorium. We kunnen protheses op dezelfde dag maken en aanpassen. Persoonlijk maatwerk staat voorop: u heeft altijd inspraak in de kleur en vorm.

Hoge klanttevredenheid (8,6/10)

Onze cliënten geven ons een 8,6. Daar zijn wij trots op en blij mee.

Meteen een nieuw gebit

U vindt het misschien een vreemd idee dat u een kunstgebit krijgt over de verse wonden. Maar u zult merken dat het kunstgebit als een soort verband fungeert. De wonden zijn direct afgedekt en u heeft meteen nieuwe tanden.

Omdat uw tanden zijn getrokken, zal de kaak nog slinken. Daarom krijgt u altijd eerst een tijdelijke gebitsprothese. Deze prothese is gemaakt van andere materialen en heeft een kortere levensduur. Hij is dus niet geschikt voor jarenlang gebruik. Zijn uw kaken tot rust gekomen – meestal na enkele maanden – dan meten we u de definitieve prothese aan.

Vervanging van uw kunstgebit

Draagt u al een prothese, maar is deze aan vervanging toe? Ook dan kunt u bij CDC terecht voor een vervangingsprothese. Samen met u komen we tot de oplossing die het beste bij uw situatie past.

Dankzij ons eigen tandtechnisch laboratorium kunnen we snel uw huidige kunstgebit vervangen.

Er zijn verschillende typen prothese zoals: klikgebit of een vaste brug op implantaten. Wilt u weten welke mogelijkheden u nog meer heeft? Vraag het ons gerust tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Gedeeltelijk kunstgebit

Een gedeeltelijk kunstgebit (‘partiële prothese’) vervangt een of meerdere tanden of kiezen. Het gedeeltelijke kunstgebit wordt aan de gezonde tanden en/of kiezen bevestigd met een metalen beugeltje. Dit gedeeltelijke kunstgebit biedt een goede oplossing als een kroon of brug om gezondheidsredenen of financiële redenen niet mogelijk is. Bij CDC bekijken wij altijd wat de beste oplossing is in uw situatie.

Kosten kunstgebit

Meer informatie over de kosten van een kunstgebit en vergoedingen door uw zorgverzekering.

Daarom een kunstgebit

Bij CDC wordt u snel en goed geholpen. Dankzij ons eigen tandheelkundig laboratorium kunnen we uw gebit op snel maken én aanpassen. Na jaren van gebitsproblemen kunt u eindelijk weer probleemloos eten en schaamteloos schaterlachen. Waarom ook niet? Uw gebit ziet er immers weer strak uit. Iedereen mag het zien!

Adviesgesprek

Pijnloze behandelingen, hoge veiligheidsnormen, vakbekwaam team en geen angst meer voor de tandarts

Voor- en nafoto's

Medisch-21
Medisch-27
Medisch-29