Kosten kunstgebit

U zoekt op ‘kosten kunstgebit’. Kortom: u wilt weten wat een kunstgebit (prothese) kost en wat het trekken van tanden kost. Hier vindt u meer informatie.

Voor iedere tandartsbehandeling geldt dat de tandarts eerst het gebit moet zien voordat hij iets zinnigs over de kosten kan zeggen. Ieder gebit is immers anders. Ga maar na:

  • Is het nodig om tanden en/of kiezen te trekken?
    Uw basisverzekering vergoedt niet de kosten van extractie (=tanden trekken). Een aanvullende tandartsverzekering vergoedt deze kosten vaak wel, tot een maximumbedrag. 
  • Hebt u liever een gebitsprothese in alleen de boven- of onderkaak?
  • Bent u erg bang voor de tandarts en wilt u worden behandeld onder volledige narcose? Dat kan. In ons eigen narcosecentrum merkt u niets van de behandeling.

Vergoeding kosten kunstgebit door zorgverzekeraar

Uw zorgverzekering, ook de basisverzekering, vergoedt de kosten van een kunstgebit gedeeltelijk. De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

De basisverzekering vergoedt eens per 5 jaar een volledig uitneembare onder- of bovenprothese voor 75%. De resterende 25% zult u zelf moeten bijdragen. Uw zorgverzekering kan u voorlichten over het precieze bedrag dat u nog moet betalen. Sommige zorgverzekeraars betalen vanuit de aanvullende zorgverzekering de 25% eigen bijdrage. U betaalt eventueel ook voor het verplichte eigen risico (2017: € 385,-).

Kijk voor meer informatie over kosten en vergoedingen, rekenvoorbeelden, gespreid betalen en het fiscaal aftrekken van ziektekosten op Tandartskosten.

Wilt u een goed advies met daarbij een duidelijke begroting? Plan dan nu een vrijblijvend adviesgesprek in met een tandarts van CDC. Dan zetten we niet alleen de kosten voor u op een rij, maar zoeken we ook voor u uit welk deel daarvan wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Gratis! 

Ja, ik wil een adviesgesprek

  • Dé kliniek van Nederland
  • Klanttevredenheid van 8,6
  • Uniek narcosecentrum