Narcoseteam

Het narcoseteam bestaat uit een
anesthesist, anesthesie-assistent, tandarts en een assistente.

Narcose tandarts

Wanneer u angst heeft voor de tandarts kunt u terecht bij CDC voor een behandeling onder narcose. Hierdoor zult u niets van de behandeling merken en alles wat nodig is kan in één keer worden gedaan.

 

Bij CDC tandzorg bieden we:

 

  • Een hooggekwalificeerd team
  • Het grootste en modernste tandheelkundige narcosecentrum van Nederland
  • Strengste protocollen en duidelijke afspraken: accreditatie door Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA)
  • Behandeling patiënten met gezondheidsclassificatie ASA 1 tot en met 3
  • Rustgevende sfeer

 

 

Zelfs zonder een verwijzing van uw eigen tandarts of de huisarts kunt u bij ons terecht.

 

 

De behandeling bij CDC tandkliniek
CDC heeft voor narcosebehandelingen een speciaal narcosecentrum opgericht. Een team van anesthesisten (anesthesiologen), verpleegkundigen en tandartsen helpen bij CDC jaarlijks honderden mensen, met angst voor de tandarts, onder narcose aan een gezond én mooi gebit.

 

De anesthesist is een gespecialiseerde arts in alle vitale functies, zoals de ademhaling, de bloedsomloop, temperatuur- handhaving en pijnbestrijding. De anesthesist is op de hoogte van uw medische voorgeschiedenis. Hij of zij zal een vooronderzoek doen en u mogelijk nog vragen stellen naar aanleiding van het anesthesiologische vragenformulier dat u voor de intake heeft ingevuld.

 

U kunt vragen verwachten over uw gezondheid, welke medicijnen u gebruikt, of u allergisch bent voor bepaalde medicijnen, eerdere operaties en hoe u toen op de anesthesie reageerde. Zo krijgt de anesthesist een goede indruk van uw gezondheidstoestand en zal de behandeling altijd veilig zijn.

 

Bij CDC worden narcosebehandelingen uitgevoerd door zeer ervaren BIG- en MRSC-geregistreerde anesthesisten die volgens de meest recente behandelmethodes werken en gebruik maken van de modernste apparatuur.

 

Lees hieronder de meest gestelde vragen:

CDC hecht er groot belang aan om te werken volgens de strengste protocollen en processen bij een narcose. Vandaar dat wij onze werkzaamheden extern laten toetsen door de NVA (Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie). CDC heeft niet alleen een accreditatie van de NVA, maar beschikt ook over een zeer deskundig team in het grootste en modernste tandheelkundige narcosecentrum van Nederland. Als u een tandheelkundige behandeling onder narcose overweegt is het dus raadzaam om te controleren of de organisatie wel is getoetst door de NVA.

Voor de ingreep maakt u kennis met de anesthesist. Hij of zij is op de hoogte van uw medische voorgeschiedenis en zal u mogelijk vragen stellen naar aanleiding van het anesthesiologisch vragenformulier dat u heeft ingevuld.

 

Een infuusslangetje wordt aangebracht in de arm of hand waardoor een slaapmiddel wordt toegediend. U valt dan vrijwel direct in een diepe slaap. Gedurende de behandeling blijft het anesthesie-team bij u in de behandelkamer om uw gezondheid te bewaken.

Het is van belang dat u nuchter bent voor de narcosebehandeling. U mag tot 6 uur van te voren niet eten en tot 2 uur voor de ingreep mag u alleen wat water drinken (zonder koolzuur). Vergeet niet om eventuele make-up, nagellak en contactlenzen te verwijderen voor de behandeling.

Bij de meeste tandheelkundige behandelingen volstaat normaal gesproken een plaatselijke verdoving. In geval van extreme angst of bij zwaardere tandheelkundige ingrepen, kan bij CDC een behandeling onder narcose worden uitgevoerd.
Voor mensen met extreme angst voor de tandarts, die daardoor jarenlang niet naar de tandarts geweest zijn, is het vaak een goede oplossing om éénmalig het hele gebit te behandelen en te verbeteren. Ook wel gebitsrenovatie genoemd. Hiermee wordt de angst voor de tandarts niet weggenomen, maar wel de toestand van het gebit worden verbeterd. Dit kan er toe leiden dat het hierna wel weer voor u mogelijk is ‘normaal’ naar de tandarts te gaan.

Na een narcosebehandeling kunt u zich wat suf en slaperig voelen. Vandaar ook dat wij u altijd vragen om begeleiding mee te nemen. De begeleiding mag bij u aanwezig zijn in de behandelkamer tot u in slaap valt. Ook zorgen wij ervoor dat de begeleiding bij u in de uitslaapkamer komt zodra u voldoende wakker bent.

 

Er is geen medische behandeling mogelijk zonder een kans op bijwerkingen. Zo ook bij anesthesie. Te denken valt bijvoorbeeld aan hoofdpijn, misselijkheid, een suf en slaperig gevoel. Mocht dit gebeuren, dan verdwijnt dit meestal binnen enkele uren. Wij doen er alles aan om de kans op bijwerkingen bij u te voorkomen. Door het anesthesiologisch vragenformulier zo precies mogelijk in te vullen en het gesprek met de anesthesist, helpt u ons de kans op bijwerkingen bij u te beperken. Na de behandeling mag u niet zelf naar huis rijden en ook niet alleen met het openbaar vervoer reizen.

 

Om de ademhaling tijdens de narcose te controleren wordt, nadat u in slaap gevallen bent, er een beademingsslang via uw neus ingebracht. Omdat uw slijmvliezen niet aan het plastic gewend zijn, kunt u na de behandeling last hebben van een gevoelige keel of neus. Deze klachten kunnen iets langer aanhouden dan een paar uur.

Hoewel zelfs bij patiënten met een ‘belaste’ medische voorgeschiedenis levensbedreigende voorvallen bij anesthesie/narcose zeer zeldzaam zijn, nemen wij geen enkel risico. U kunt pas onder narcose, wanneer onze anesthesioloog het veilig vindt. Sommige patiënten sluiten wij dan ook op voorhand uit:

 

  • Wanneer u een BMI boven de 40 heeft en/of uw gewicht boven de 135 kilo is, dan is er geen narcoseprocedure mogelijk, ook niet als uw BMI onder de 16 is.
  • Boven een BMI van 32 zullen wij ter controle altijd een ECG maken.
  • Boven een BMI van 35 zullen wij u uitnodigen voor een extra voorgesprek om uw situatie te laten onderzoeken en beoordelen door onze anesthesioloog.
  • Uiteraard zijn onze anesthesiologen opgeleid om alle mogelijke risico-verhogende aspecten in kaart te brengen en zullen zij op basis van het voorgesprek, de gezondheidsvragenlijst en de amneselijst bij elke patiënt beoordelen of er zaken zijn waar extra rekening mee moet worden gehouden.

 

De Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht. Er zijn diverse websites waar u met een eenvoudige tool uw BMI kunt berekenen, bijvoorbeeld de website van het Voedingscentrum of de Nederlandse Hartstichting.

 

CDC maakt gebruik van de meest recente, veiligste narcosemethoden en de beste apparatuur. Onze apparatuur wordt regelmatig door een extern bedrijf gecontroleerd op veiligheid. Wij werken niet met anesthesisten in opleiding; de anesthesisten van CDC beschikken over jarenlange werkervaring. Hiernaast hebben we gekozen volgens de strengere Duitse en Engelse standaard te werken, dat wil zeggen dat er per patiënt een anesthesist is.

Na de behandeling wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Dit is een aparte kamer vlakbij de behandelkamer met ruimte voor enkele patiënten.
U wordt aangesloten op bewakingsapparatuur (bloeddrukmeter) en verblijft hier enige tijd ter observatie. Een verpleegkundige ziet er op toe dat u rustig bij kunt komen. De anesthesioloog bepaalt het moment wanneer u naar huis mag.

 

De verpleegkundige zorgt ervoor dat uw begeleider bij u in de uitslaapkamer komt zodra u voldoende wakker bent. Als u voldoende hersteld bent, mag u onder begeleiding naar huis. Gemiddeld is dit al binnen een uur.

Ja, zelfs indien u een ‘belaste’ medische voorgeschiedenis heeft, zijn levensbedreigende voorvallen bij anesthesie / narcose zeer zeldzaam. U wordt tijdens de ingreep bewaakt door een ervaren anesthesist en verpleegkundige met behulp van bewakingsapparatuur. Hierdoor kan de tandarts of implantoloog zich samen met de tandartsassistente, concentreren op de tandheelkundige behandeling.

 

Voor de ingreep maakt u kennis met de anesthesist. Hij of zij bekijkt het door u ingevulde anesthesiologisch vragenformulier en bepaalt welke narcosebehandeling aansluit bij uw persoonlijke situatie. Alleen als de anesthesist het veilig vindt, kunt u bij CDC Complete tandzorg een narcosebehandeling ondergaan. Vraag de anesthesist gerust of de anesthesie in uw geval bijzondere risico’s met zich mee kan brengen.

 

CDC maakt gebruik van de meest recente, veiligste narcosemethoden en de beste apparatuur. Onze apparatuur wordt regelmatig door een extern bedrijf gecontroleerd op veiligheid. Wij werken niet met anesthesisten in opleiding; de anesthesisten van CDC beschikken over jarenlange werkervaring. Daarnaast hebben we gekozen volgens de strengere Duitse en Engelse standaard te werken, dat wil zeggen dat er per patiënt een anesthesist is. Ook is CDC door de NVA (Nederlandse Vereniging van Anesthesiologie) gecontroleerd en geaccrediteerd.

Plan hier uw adviesgesprek

Waarom u voor CDC kiest:

Beeldmerk-cdc-small-1  Deskundig team van specialisten

Beeldmerk-cdc-small-1  Eerlijk en objectief advies

Beeldmerk-cdc-small-1  Behandeling onder narcose

Beeldmerk-cdc-small-1  Gratis en vrijblijvend advies

Bekijk klantervaringen

Cliënten beoordelen CDC met een 8,6.
Wilt u weten hoe cliënten hun behandeling bij CDC hebben ervaren?

klantervaringen_Implantaten_1