Speciaal voor enorm bange patiënten

Twee op de vijf Nederlanders zijn bang voor de tandarts. Twaalf procent is zelfs extreem angstig.
“Als de dood voor de tandarts” is dan ook een vaak gehoorde noodkreet bij CDC Complete Tandzorg.
Veel mensen bewaren vervelende herinneringen aan de kindertandarts, de schooltandarts of
de tandarts tijdens de verplichte militaire dienst vroeger.

Angst voor de tandarts? Laat ons jou helpen!

Bij de gedachte aan de tandarts krijg je het al benauwd of het zweet staat in je handen. Je weet dat je naar de tandarts moet, maar je stelt het maar uit. Ondertussen gaat je gebit achteruit.

Dan komt er een moment dat uitstel niet meer mogelijk is. Je moet nu echt naar de tandarts, want je vergaat van de pijn en je gebit is niet meer gezond. Hoe fijn zou het zijn om geholpen te worden terwijl je slaapt. De narcose tandarts van CDC Complete Tandzorg maakt je gebit weer helemaal in orde en ondertussen ziet de anesthesioloog er op toe dat jij er helemaal niets van merkt.

angst voor de tandarts
tandarts nieuwe tandprothese

Tandartsbehandeling onder narcose

Een tandheelkundige behandeling onder narcose is eigenlijk bijna nooit nodig. De normale verdovingen zijn voldoende om geen pijn te voelen. Met speciale aandacht, begeleiding, uitleg en geduld kunnen we je ook heel goed helpen, zonder de narcose.  Maar als je op dit moment al paniek krijgt en denkt: “Dat durf ik echt nooit!”, dan is een behandeling onder narcose een ideale oplossing. 

Bij CDC Complete Tandzorg helpen wij jaarlijks honderden mensen met angst voor de tandarts. Onze behandelaren hebben dus veel ervaring hiermee. 

Benieuwd naar ervaringen
van anderen?

Sharon Edson
Familie tandarts

Alles was goed en prettig. Je wordt altijd fijn geholpen en mocht je bij je halfjaarlijkse controle ook even een tandarts nodig hebben doen ze er alles aan om ook dat ogenblikkelijk te laten gebeuren.

Saskia de Natris
Cosmetische behandeling

Ik was zo bang en iedereen daar heeft me gerustgesteld en waren heel lief en professioneel.... ik heb een super ervaring achter de rug.

Toos Pelster
Cosmetische behandeling

Zowel mijn man als ik zijn heel blij met tandarts Willem Baas. Altijd aardig, rustig en vakkundig.

Jan de Groot
Angstbehandeling

De medewerkers waren allemaal even lief en zorgzaam. Voor mij als angst patiënt was het echt een drempel om te gaan. Ik werd met zorg, een grap, en fijne gesprekken gerustgesteld.

Kim van Driel
Cosmetische behandeling

Karen is mijn tandarts. En heb nooit eerder zo'n fijne tandarts gehad. Ze is duidelijk en geeft goed advies. En bovendien een fijn persoon.

Ontmoet onze behandelaren

Bij CDC Complete Tandzorg hebben we meer dan 20 jaar ervaring als narcose tandarts.
We zijn gevestigd in regio Eindhoven, maar helpen mensen uit heel Nederland.
Wij snappen als geen ander dat je zodanig bang bent dat een behandeling onder narcose als enige oplossing ziet.

Dat is dan ook precies de reden waarom CDC Complete Tandzorg een speciaal narcose centrum heeft opgericht.
Met een team van bijna 70 ervaren medewerkers en tandheelkundig specialisten bieden wij jou de beste zorg en service. 

Anesthesioloog

Tandarts

Tandarts

Zorgconsulent

Zorgconsulent

Anesthesioloog

Tandarts - Implantoloog

Tandarts - Implantoloog

Altijd voortreffelijke zorg

Als je besluit een behandeling onder narcose te plannen, dan wil je er zeker van zijn dat je kiest voor een kliniek die voortreffelijke zorg levert. Logisch. Juist daarom kiezen cliënten voor CDC Complete Tandzorg. En dat zij daar met liefde wat langer voor in de auto zitten blijkt: driekwart van onze cliënten woont in een straal van 40 tot 120 kilometer afstand van onze kliniek! 

Wil je weer met zelfvertrouwen lachen en wil je meer weten over de behandeling onder narcose en de mogelijkheden voor een gezond gebit? Vraag dan een intake gesprek aan. Tijdens een intake gesprek luisteren wij naar jouw wensen en adviseren wij je over de mogelijkheden. Je ontvangt een behandelvoorstel en een begroting van onze zorgconsulenten. Zij leggen je alles haarfijn uit en begeleiden je gedurende het behandeltraject.

tandarts kosten

1. Intake consult

Diagnose, röntgen, onderzoek, luisteren naar  problemen, verleden en wensen.

2. Behandelplan en begroting

Vooraf is duidelijk wat de behandeling inhoudt en wat de kosten zijn.

3. Start behandeltraject

Fijne begeleiding tijdens alle fases.
Op weg naar een gezond én mooi gebit.

4. Nazorg

Samen houden we je gebit gezond tijdens de periodieke controles.
Je krijgt uitgebreid advies.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit een behandeling onder narcose te laten uitvoeren. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

Hoe lang duurt een afspraak?

Ben je nog niet eerder bij de tandarts geweest? Dan krijg je eerst een intake gesprek. Daarbij bekijkt de tandarts je gebit en geeft aan welke behandelingen mogelijk zijn. Als je dan besluit om de behandeling aan te gaan, dan wordt er een afspraak met je gemaakt. En de duur van de afspraak hangt af van wat er aan je gebit moet gebeuren.

Ik heb al heel lang geen tandarts meer bezocht. Krijg ik de kosten dan wel vergoed uit mijn tandartsverzekering?

Ja, als je een tandartsverzekering hebt afgesloten, krijg je gewoon je rekeningen vergoed conform de voorwaarden van je verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt van je begroting.

Ik ben al heel lang niet bij de tandarts geweest vanwege mijn angst. Hoe kan ik toch de stap zetten om wél te gaan?

Het toegeven dat je angst hebt voor de tandarts is al een eerste goede stap! Praat erover met anderen, dan begin je al met het overwinnen van de angst. Maak een afspraak of laat een afspraak maken bij de angst tandarts. En vraag degene die weet van je angst om mee te gaan.

Eenmaal bij de angst tandarts is het belangrijk aan te geven dat je echt bank bent. De angst tandarts maakt vervolgens een afspraak met je over de te volgen aanpak, ofwel een behandelplan op maat!

Ben ik verplicht een tandarts verzekering af te sluiten?

Een verzekering voor de tandarts afsluiten is niet verplicht. Het is wel aan te raden indien je een cosmetische of restauratieve gebitsbehandeling overweegt. Tijdens het intake consult zal de tandarts je adviseren en vooraf een begroting afgeven. Er zijn diverse websites waar je tandartsverzekeringen kunt vergelijken.

Wordt de behandeling van mijn kind ook vergoed?

Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg voor kinderen, met uitzondering van beugelbehandelingen en sommige implantaatbehandelingen, in principe 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Intake afspraak