Wat zijn de tandartskosten bij
CDC Complete Tandzorg?

Voordat je een cosmetische, narcose, kunstgebit of gebitsrenovatie behandeling start,
wil je natuurlijk graag weten wat het kost.
Wat betaal je zelf en wat vergoedt je zorgverzekeraar?
Bij CDC Complete Tandzorg ontvang je vooraf altijd een begroting.
De tandartskosten van de verrichtingen die de behandelaar uitvoert,
worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Kosten intake

Voor het beste advies en het opstellen van een behandelplan is een goede diagnose belangrijk met röntgenfoto’s en een goed gesprek over je problemen en wensen. Op basis hiervan ontvang je een behandelplan en een begroting. Deze kun je indienen bij je zorgverzekeraar en informeren wat wel en niet vergoed wordt. Ben je aanvullend verzekerd, dan wordt de intake mogelijk vergoed. 

Het totale bedrag van het intake consult in 2021 is € 180,88 

Je betaalt voor het opstellen van een behandelplan  € 108,53 (C28)en voor het maken van röntgenfoto’s  € 72,35 (X21)

tandarts intake afspraak
tandarts hulp desk

Overige tandartskosten voor mondzorg

Er zijn te veel verschillende verrichtingen die de tandarts uitvoert, dat het onmogelijk is om deze hier allemaal te vermelden. Deze kun je op tandarts.nl allemaal raadplegen en bij de NZa.nl.  Hoe graag wij vooraf ook tarieven willen doorgeven, blijft dit onmogelijk. Iedere gebitssituatie is anders. Tandheelkunde is maatwerk en soms zijn er verschillende behandelmethoden mogelijk conform wensen en budget. Daarom werken wij op basis van een intake afspraak. We kunnen dan het beste advies geven en bijbehorende begroting.  

Indien er tijdens de nazorg of halfjaarlijkse controle gesignaleerd wordt dat er extra behandelingen nodig zijn, informeren wij je vooraf over de kosten. Als deze meer dan € 250,- bedragen ontvang je vooraf een begroting.

Benieuwd naar ervaringen
van anderen?

Tanden bloot lachen

Tandartskosten aftrekbaar

Waarschijnlijk zullen niet alle tandartskosten worden vergoed door je zorgverzekeraar.
In vrijwel alle gevallen betaal je dus een deel zelf.
Lopen die kosten op? Wellicht kun je deze tandartskosten dan opvoeren als
bijzondere ziektekosten bij je belastingaangifte.

Aan het fiscaal aftrekken van ziektekosten zijn een paar voorwaarden verbonden.
Zo mag je alleen kosten opvoeren die niet door een andere partij (zoals jouw  zorgverzekeraar) zijn vergoed.
Ook is er sprake van een drempel voordat je geld terugkrijgt.
Wil je precies weten hoeveel je mogelijk kan terugkrijgen?
Alle benodigde informatie vind je op deze pagina van de
Belastingdienst of
neem contact op met je financieel adviseur.

Welke tandartskosten vergoedt de zorgverzekeraar?

Welk deel van jouw tandartskosten door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed, hangt af een aantal zaken zoals je leeftijd en de manier waarop je bent verzekerd (alleen basisverzekering of ook een aanvullende tandverzekering).

De basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. Tussen aanvullende verzekeringen zitten vaak verschillen. De ene verzekeraar vergoedt wat meer dan de ander. Ingewikkeld dus. Daarom beschikt CDC Complete Tandzorg over een softwarepakket dat precies uitrekent wat jouw zorgverzekeraar in jouw specifieke situatie vergoedt en wat je zelf dient te betalen. Wat we niet zien is op welk bedrag je nog recht hebt. Het kan zijn dat je al eerder kosten hebt gehad die in hetzelfde jaar vergoed zijn. Om exact te weten wat je nog zelf moet bijbetalen, dien je zelf contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

tandzorg intake gesprek

Facturatie via Infomedics en gespreid betalen mogelijk

CDC Complete Tandzorg heeft de inning van facturen uitbesteed aan Infomedics. 

Dat wil zeggen dat je de factuur (in de meeste gevallen) van Infomedics ontvangt. Het bedrag is het bedrag dat overblijft na aftrek van de kosten die je zorgverzekeraar vergoed heeft.

Bij Infomedics kun je om een betalingsregeling vragen. Infomedics biedt, bij factuurbedragen vanaf € 50, de mogelijkheid gespreid te betalen, in maximaal 8 termijnen. Hoe sneller je  kenbaar maakt, dat je een betalingsregeling wilt treffen, des te meer is er mogelijk. Ga voor meer informatie naar www.infomedics.nl en log in met je factuurnummer.  Bellen kan ook. De servicedesk van Infomedics is van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00-17:00 uur te bereiken via telefoonnummer 036 – 2031900.

Attentie: Betalingen via Infomedics is alleen van toepassing op patiënten met een Nederlandse identiteit en woonachtig in Nederland. Patiënten met een buitenlandse indentiteit en/of woonadres dienen de kosten rechtstreeks bij CDC Complete Tandzorg te betalen en de rekening zelf in te dienen bij de zorgverzekeraar. 

Jouw lach is onze passie

Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je voor ervaring en kwaliteit.

 

Alles onder 1 dak

In onze tandartspraktijk, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Meer dan 20 jaar ervaring

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten.
Al je vragen, zorgen en verhalen kun
je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge klanttevredenheid

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in het lab. Jouw gebit is uniek.

Veelgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

Ik heb al heel lang geen tandarts meer bezocht. Krijg ik de kosten dan wel vergoed uit mijn tandartsverzekering?

Ja, als je een tandartsverzekering hebt afgesloten, krijg je gewoon je rekeningen vergoed conform de voorwaarden van je verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt van je begroting.

Ik heb een aanvullende verzekering voor tandartskosten. Moet ik toestemming van de verzekeraar vragen voor een behandeling onder narcose?

Iedere zorgverzekeraar hanteert een eigen vergoedingsbeleid. Daarom doen wij geen uitspraken hierover. Onze ervaring is wel dat een behandeling onder narcose in de meeste gevallen niet vergoed wordt. Wij adviseren je vooraf contact op te nemen met je zorgverzekeraar of de narcosebehandeling wel, niet of gedeeltelijk vergoed wordt.

Waar zijn jullie gevestigd?

In Best, op de Rijn 1 en 2. Best ligt precies tussen Den-Bosch, Tilburg en Eindhoven. Ook bereikbaar met trein  NS-station Best en bus richting Eindhoven Airport. Uitstappen bij busstation Makro en Philips.

Wordt de behandeling van mijn kind ook vergoed?

Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg voor kinderen, met uitzondering van beugelbehandelingen en sommige implantaatbehandelingen, in principe 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Wordt een behandeling volledig vergoed als je een tandartsverzekering hebt afgesloten?

Wat je precies vergoed krijgt en zelf moet betalen, is afhankelijk van vele factoren, o.a.

  1. Bij welke zorgverzekeraar je de tandartsverzekering hebt afgesloten.
  2. Hoe veel je al verbruikt hebt van de maximale vergoeding per jaar uit de aanvullende tandartsverzekering.
  3. Type behandeling.
  4. Het percentage van de eigen bijdrage op de behandeling.

Wij adviseren je vooraf contact op te nemen met je zorgverzekeraar over de mogelijke vergoeding.

Contact opnemen