
1. Intake consult
Diagnose, röntgen, onderzoek, luisteren naar problemen, verleden en wensen.
2. Behandelplan en begroting
Vooraf is duidelijk wat de behandeling inhoudt en wat de kosten zijn.
3. Start behandeltraject
Fijne begeleiding tijdens alle fases.
Op weg naar een gezond én mooi gebit.
4. Nazorg
Samen houden we je gebit gezond tijdens de periodieke controles.
Je krijgt uitgebreid advies.
Ben je nog niet eerder bij de tandarts geweest? Dan krijg je eerst een intake gesprek. Daarbij bekijkt de tandarts je gebit en geeft aan welke behandelingen mogelijk zijn. Als je dan besluit om de behandeling aan te gaan, dan wordt er een afspraak met je gemaakt. En de duur van de afspraak hangt af van wat er aan je gebit moet gebeuren.
Ja, als je een tandartsverzekering hebt afgesloten, krijg je gewoon je rekeningen vergoed conform de voorwaarden van je verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt van je begroting.
Het toegeven dat je angst hebt voor de tandarts is al een eerste goede stap! Praat erover met anderen, dan begin je al met het overwinnen van de angst. Maak een afspraak of laat een afspraak maken bij de angst tandarts. En vraag degene die weet van je angst om mee te gaan.
Eenmaal bij de angst tandarts is het belangrijk aan te geven dat je echt bank bent. De angst tandarts maakt vervolgens een afspraak met je over de te volgen aanpak, ofwel een behandelplan op maat!
Een verzekering voor de tandarts afsluiten is niet verplicht. Het is wel aan te raden indien je een cosmetische of restauratieve gebitsbehandeling overweegt. Tijdens het intake consult zal de tandarts je adviseren en vooraf een begroting afgeven. Er zijn diverse websites waar je tandartsverzekeringen kunt vergelijken.
Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg voor kinderen, met uitzondering van beugelbehandelingen en sommige implantaatbehandelingen, in principe 100% vergoed vanuit de basisverzekering.