Werkwijze voor nieuwe patiënten

We helpen je graag en informeren je vooraf over onze werkwijze.
Je eerste afspraak is meestal een intake afspraak als je problemen of wensen hebt.
Heb je een gesaneerd gebit (door de tandarts gezond gehouden gebit),
dan kan je voor voor halfjaarlijkse controles inschrijven.

Van intake tot en met nazorg 

Stap 1: Intake afspraak

Heb je een specifiek gebitsprobleem of wens dan is je eerste afspraak een intake consult.  Op basis van röntgenfoto’s, mondonderzoek door de tandarts én een gesprek waarin we goed luisteren naar je wensen, krijg je een persoonlijk advies. Onze zorgconsulent legt je alles daarna nog eens goed uit.

Stap 2: Behandelplan en begroting

Je ontvangt een behandelplan en een begroting. Hierin staat precies wat er gaat gebeuren en wat de kosten zijn. De begroting kun je eventueel indienen bij je zorgverzekeraar zodat je vooraf precies weet wat er vergoed wordt en wat niet. Bij de zorgconsulent kun je terecht met al je vragen.

Stap 3: Start behandeltraject

Kies je voor de behandeling dan ontvangen we graag het Informed Consent van je getekend retour. De zorgconsulent plant de behandelingen in bij de meest geschikte en ervaren tandarts voor jouw type behandeling. De facturen worden in de meeste gevallen via een factoring maatschappij Infomedics naar je gestuurd. Je ontvangt een rekening over het bedrag dat jouw zorgverzekeraar niet vergoedt. Hier heeft CDC Complete Tandzorg verder geen invloed op.

Stap 4: Nazorg

Als alles achter de rug is en je gebit weer helemaal gezond én mooi is, wil je dat natuurlijk graag zo houden. We zien je daarom ook graag terug voor de periodieke controles. Onze behandelaren onderhouden en reinigen je gebit en geven je de juiste poetsinstructies.

tandzorg intake gesprek

1. Intake consult

Diagnose, röntgen, onderzoek, luisteren naar  problemen, verleden en wensen.

2. Behandelplan en begroting

Vooraf is duidelijk wat de behandeling inhoudt en wat de kosten zijn.

3. Start behandeltraject

Fijne begeleiding tijdens alle fases.
Op weg naar een gezond én mooi gebit.

4. Nazorg

Samen houden we je gebit gezond tijdens de periodieke controles.
Je krijgt uitgebreid advies.

tandarts uitleg gebit

Inschrijven tandartspraktijk

Zoek je voor de periodieke of halfjaarlijkse controles een nieuwe tandarts, dan ben je welkom in onze allround tandartspraktijk.

1e afspraak

De eerste afspraak is dan altijd bij één van onze familie tandartsen. Hij/zij controleert en je gebit en informeert je over je gebitssituatie. Het kan zijn dat er röntgenfoto’s gemaakt worden voor een goede diagnose. Zijn deze pas gemaakt, dan kun je deze opvragen bij je huidige tandarts en aan ons overhandigen per post of mail. 

Volgende afspraken

Is alles in orde, dan kun je de volgende keer bij één van onze mondhygiënisten of preventieassistenten terecht. Is er in de toekomst wel iets aan de hand of heb je een speciale wens, dan plannen we een afspraak in bij één van onze tandartsen die gespecialiseerd is. Dat is het voordeel als je bij een allround tandartspraktijk bent ingeschreven. Je hebt dus niet altijd dezelfde behandelaar, maar wel telkens een hele deskundige behandelaar voor ieder type gebitsbehandeling of wens.

Benieuwd naar ervaringen
van anderen?

Ontmoet onze behandelaren

Voor ieder probleem én wens een speciale behandelaar

Paro preventieassistent

Anesthesioloog

Tandarts

Tandarts

Preventie-assistent

Zorgconsulent

Tandarts - Parodontoloog - Implantoloog

Paro preventie-assistent

Mondhygiënist

Mondzorgkundige

Tandprotheticus

Anesthesioloog

Klinisch Prothese Technieker

Tandarts - Implantoloog

Tandarts - Implantoloog

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je nog vragen kan hebben over onze werkwijze. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

Hoe lang duurt een afspraak?

Ben je nog niet eerder bij de tandarts geweest? Dan krijg je eerst een intake gesprek. Daarbij bekijkt de tandarts je gebit en geeft aan welke behandelingen mogelijk zijn. Als je dan besluit om de behandeling aan te gaan, dan wordt er een afspraak met je gemaakt. En de duur van de afspraak hangt af van wat er aan je gebit moet gebeuren.

Ik heb al heel lang geen tandarts meer bezocht. Krijg ik de kosten dan wel vergoed uit mijn tandartsverzekering?

Ja, als je een tandartsverzekering hebt afgesloten, krijg je gewoon je rekeningen vergoed conform de voorwaarden van je verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt van je begroting.

Ik ben al heel lang niet bij de tandarts geweest vanwege mijn angst. Hoe kan ik toch de stap zetten om wél te gaan?

Het toegeven dat je angst hebt voor de tandarts is al een eerste goede stap! Praat erover met anderen, dan begin je al met het overwinnen van de angst. Maak een afspraak of laat een afspraak maken bij de angst tandarts. En vraag degene die weet van je angst om mee te gaan.

Eenmaal bij de angst tandarts is het belangrijk aan te geven dat je echt bank bent. De angst tandarts maakt vervolgens een afspraak met je over de te volgen aanpak, ofwel een behandelplan op maat!

Ben ik verplicht een tandarts verzekering af te sluiten?

Een verzekering voor de tandarts afsluiten is niet verplicht. Het is wel aan te raden indien je een cosmetische of restauratieve gebitsbehandeling overweegt. Tijdens het intake consult zal de tandarts je adviseren en vooraf een begroting afgeven. Er zijn diverse websites waar je tandartsverzekeringen kunt vergelijken.

Wordt de behandeling van mijn kind ook vergoed?

Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg voor kinderen, met uitzondering van beugelbehandelingen en sommige implantaatbehandelingen, in principe 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Contact opnemen

Jouw lach is onze passie

Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je voor ervaring en kwaliteit.

 

Alles onder 1 dak

In onze tandartspraktijk, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Meer dan 20 jaar ervaring

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten.
Al je vragen, zorgen en verhalen kun
je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge klanttevredenheid

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in het lab. Jouw gebit is uniek.