Tandartsverzekering

Stel, u wilt uw gebit laten opknappen, maar u stelt het uit. De reden: u bent bang dat de kosten tegenvallen. Natuurlijk, u bent verzekerd. Dat weet u wel. Maar hoeveel uw tandartsverzekering precies vergoedt? U hebt geen idee!

Onduidelijk stelsel

Er was een tijd dat bijna alle tandzorg werd gedekt vanuit het ‘ziekenfonds’. Had je iets aan je tanden dan ging je naar de tandarts Een aparte tandartsverzekering was niet nodig. Maar dat is al lang geleden.

Er kwam een basisverzekering. Vond je die onvoldoende? Dan kun je je aanvullend verzekeren. Bijvoorbeeld voor tandheelkunde.

Basisverzekering

Met de invoering van de Zorgverzekeringswet (2006) verdween het verschil tussen ‘ziekenfonds’ en ‘particulier’. Sindsdien heeft iedere Nederlander een basisverzekering. De basisverzekering vergoedt veel tandartskosten voor mensen jonger dan 18 jaar. Voor deze groep is er in principe geen financieel beletsel voor goede tandzorg.

man lacht buiten

Waarom kiezen voor CDC?

  • Dé specialist voor uw gebit
  • Een totaal oplossing die u volledig ontzorgt
  • Uniek narcosecentrum voor maximaal comfort

Bent u 18 jaar of ouder? Dan ligt het anders. Bij volwassenen vergoedt de basisverzekering maar een beperkt aantal behandelingen. De kosten voor tamelijk basale behandelingen zoals de halfjaarlijkse controles, tandsteen verwijderen of gaatjes vullen worden niet vergoed. 

Op de site van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over welke tandartskosten worden gedekt door de basisverzekering.

Aanvullende verzekering

Omdat de basisverzekering maar weinig dekking biedt als je 18 of ouder bent, sluiten veel mensen bij hun zorgverzekeraar een aanvullende verzekering af. En met name dáár zit de onduidelijkheid. Want de aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraars laten zich niet goed vergelijken. De een dekt beduidend meer dan de andere.

Gevolg: veel mensen hebben geen idee of en hoeveel ze vergoed krijgen van de tandartsverzekering. Ze zijn bang dat ze alles zelf moeten betalen. Daarom gaan ze niet naar de tandarts, terwijl ze dat eigenlijk WEL willen…

Kortom: wat wel en niet wordt vergoed, is voor ú misschien abracadabra. Voor CDC niet. CDC werkt met een computerprogramma dat precies uitzoekt welke kosten u uw zorgverzekeraar vergoedt en welke kosten u zelf moet betalen. En we zoeken het gratis voor u uit! Meer informatie vindt u onder Tandartskosten.

Tandartsverzekering

Is uw gebit u dierbaar en wilt u het goed laten onderhouden? Dan kan het verstandig zijn een aanvullende tanadartsverzekering af te sluiten. Dat kan overigens niet bij CDC. CDC sluit geen tandartsverzekeringen af.

Ons advies: neem contact op met uw zorgverzekeraar en vraag welke (aanvullende) tandartsverzekering die heeft en wat die verzekering dekt.

Zelf op zoek?

Zelf zoeken kan natuurlijk ook. Op internet vindt u diverse prijsvergelijkingssites, die voor u de pakketten van zorgverzekeraars op een rijtje zetten. Kijk bijvoorbeeld eens op Independer.

Onthoud dit: CDC kan u precies vertellen welke deel van de behandeling wordt gedekt door uw basisverzekering en door uw eventuele aanvullende verzekering, en welk deel u zelf moet betalen.

Laat het ons uitzoeken. Dat doen we gratis voor u. Zo voorkomt u onaangename verrassingen.

Wilt u weten hoeveel kosten uw zorgverzekeraar dekt?

‘Ja, ik wil dat CDC voor mij uitzoekt wat mijn zorgverzekeraar dekt. Neem contact met mij op’.

Adviesgesprek

U verdient het om een mooie glimlach te delen met familie en vrienden! Reserveer een adviesgesprek bij CDC en zet de stap naar een mooi én gezond gebit.