Tandtechnicus

CDC Complete Tandzorg heeft een eigen tandtechnisch laboratorium en heeft maar liefst 15 tandtechnici in dienst. Stuk voor stuk ervaren vakmensen, die ervoor zorgen dat u snel en goed geholpen wordt.

De tandtechnicus maakt en repareert hulpmiddelen die uw gebit ondersteunen, vervangen of corrigeren. Dit kunnen bijvoorbeeld beugels, kronen en bruggen zijn. Het verschil tussen een tandarts en een tandtechnicus is dat de tandtechnicus werkt in het tandtechnisch laboratorium.

Eigen tandtechnisch laboratorium

CDC heeft een eigen, inpandig tandtechnisch laboratorium. Daar maken 15 tandtechnici dagelijks onze eigen protheses (‘kunstgebitten’), kronen en bruggen, klikgebitten en vaste bruggen op implantaten. Afhankelijk van uw gebit kan een klinisch tandtechnicus een volledige prothese of partiële prothese maken. Partiële protheses worden door de klinisch prothese technicus gemaakt wanneer u een aantal tanden of kiezen ontbreekt, maar er nog geen reden is voor een volledige prothese.

Procedure bij een prothese van de tandarts

Wie naar een ‘gewone’ tandarts gaat voor een kroon of een brug, kan maar beter geduld hebben.

  1. De tandarts maakt een afdruk van uw tanden, zodat uw nieuwe tanden exact de juiste vorm en omvang krijgen; het zogenaamde ‘happen’.
  1. De tandarts stuurt het afdruk door naar een tandtechnisch laboratorium. Daar maakt een tandtechnicus uw prothese, kroon of brugwerk.
  1. Als de prothese klaar is, dan stuurt de tandtechnicus hem terug naar de tandarts.

Tussen ‘happen’ en plaatsing van de definitieve prothese zit al gauw een paar weken. Een ander voorbeeld: Uw prothese zit niet lekker meer of doet zelfs pijn. U gaat naar de tandarts. Die stuurt uw prothese naar het lab. Vervolgens bent u een paar weken aangewezen op uw noodprothese, die al lang niet meer lekker zit. Dit kan erg vervelend zijn.

Snel en goed

De lijnen tussen onze tandartsen en tandtechnici zijn letterlijk kort. Ze lopen over en weer regelmatig bij elkaar binnen en schakelen soepel en snel met elkaar. Daardoor kunnen we uw nieuwe kunstgebit – mits de handeling niet al te veel tijd vergt – vaak nog dezelfde dag aanpassen. Zo kan die noodprothese gewoon in zijn doosje blijven.

Materiaal en kleur bepalen

Bij CDC houden we rekening met uw wensen én met uw portemonnee. Onze mooiste oplossing is de vaste brug op implantaten. Hierbij heeft u de keuze uit kunststof tanden of porseleinen tanden. Tanden van porselein zijn duurder maar ook mooier. Ze worden laagje voor laagje gebakken. Daardoor zijn er meer mogelijkheden voor kleurnuances van uw tanden, wat zorgt voor een natuurlijker effect. U kunt zelf de kleur bepalen, dus aan u de keuze hoe wit uw tanden worden.

De tandtechnicus heeft oog en oor voor ú

Onze tandtechnici zijn ware ambachtslieden met gouden handen. Ze hebben oog voor esthetiek en detail. En ze zijn niet gauw tevreden. Elke prothese maken ze met zorg – alsof die prothese voor hun eigen gebit bestemd was. Daarnaast luisteren ze goed. Ze vertalen uw wensen in een prothese waarvan u jarenlang plezier hebt.

Meer informatie over ons eigen tandtechnisch laboratorium.

man werkt in laboratorium
  • Dé kliniek van Nederland
  • Klanttevredenheid van 8,6
  • Uniek narcosecentrum

Adviesgesprek

U verdient het om een mooie glimlach te delen met familie en vrienden! Reserveer een adviesgesprek bij CDC en zet de stap naar een mooi én gezond gebit.