Vergoeding zorgverzekeraars

Of uw tandheelkundige behandeling vergoed wordt, is afhankelijk van uw zorgverzekering en aanvullende tandartsverzekering. Ook is het afhankelijk of er een medische noodzaak is voor de behandeling. 

 

Basispakket
De tandarts is deels opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Welke tandheelkundige zorg u vergoed krijgt volgens het basispakket, hangt af van uw leeftijd. Voor tandheelkundige behandelingen die niet in het basispakket zitten, kunt u een aanvullende tandartsverzekering afsluiten.

 

De jaarlijkse preventieve controle en tandheelkundige zorg voor volwassenen van 18 jaar en ouder zit niet in het basispakket. U kunt hiervoor een aanvullende tandartsverzekering afsluiten bij een zorgverzekeraar. Volwassenen van 18 jaar en ouder krijgen wel in bijzondere gevallen tandartszorg via het basispakket vergoed.

 

Bijzondere tandheelkundige hulp in het basispakket
Bijzondere tandheelkundige zorg die nodig is om te zorgen dat uw gebit niet verder achteruit gaat, krijgt u vanuit het basispakket vergoed als u:

  • een ernstige ontwikkelingsstoornis, groeistoornis of verworven afwijking van de mond of het gebit (tand-kaak-mondstelsel);
  • een lichamelijke of geestelijke aandoening heeft (de aandoening is niet-tandheelkundig);
  • een medische behandeling moet ondergaan, waarvan het resultaat ook afhankelijk is van tandheelkundige zorg.

Aanvullende zorgverzekering
Over het algemeen geldt dat, indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten, er tot een maximaal bedrag vergoed wordt per jaar. Meestal is de verzekering toereikend voor de halfjaarlijkse controles en kleine tandheelkundige correcties. Groter werk, zoals kronen, bruggen, facings, extracties vallen in de regel buiten de vergoedingen.

 

Hulp van CDC bij aanvraag van vergoedingen
Bij het indienen van de vergoedingsaanvraag helpt CDC u graag. In geval van medische noodzaak en aanvragen van klikprotheses, helpen de zorgconsulenten van CDC u bij het indienen van de machtiging en de vergoedingsaanvraag.

 

Gebitsprotheses en klik-protheses worden meestal wel vergoed uit de basisverzekering, mits de behandeling een ‘medische noodzaak’ betreft. De zorgconsulenten zullen er alles aan doen om u, ook financieel gezien, te assisteren.

Waarom u voor CDC kiest:

Beeldmerk-cdc-small-1  Deskundig team van specialisten

Beeldmerk-cdc-small-1  Eerlijk en objectief advies

Beeldmerk-cdc-small-1  Behandeling onder narcose

Beeldmerk-cdc-small-1  Gratis en vrijblijvend advies

Bekijk klantervaringen

Cliënten beoordelen CDC met een 8,6.

Wilt u weten hoe cliënten hun behandeling bij CDC hebben ervaren?

klantervaringen_Implantaten_1