Tandtechnicus

CDC Complete Tandzorg heeft een eigen tandtechnisch laboratorium en heeft maar liefst 15 tandtechnici in dienst. Stuk voor stuk ervaren vakmensen, die ervoor zorgen dat we u snel en goed kunnen helpen.

Procedure bij een prothese

Wie naar een ‘gewone’ tandarts gaat voor een kroon of een brug, kan maar beter geduld hebben.

  1. De tandarts maakt een afdruk van uw tanden, zodat uw nieuwe tanden exact de juiste vorm en omvang krijgen; het zogenaamde ‘happen’.
  1. De tandarts stuurt deze afdruk door naar een tandtechnisch laboratorium. Daar maakt een tandtechnicus uw prothese, kroon of brug.
  1. Is de prothese klaar, dan stuurt de tandtechnicus hem terug naar de tandarts.

Tussen ‘happen’ en plaatsing van de definitieve prothese zit al gauw een paar weken.

Een ander voorbeeld. Uw prothese zit niet lekker meer of doet zelfs pijn. U gaat naar de tandarts. Die stuurt uw prothese naar het lab. Vervolgens bent u een paar weken aangewezen op uw noodprothese, die al lang niet meer lekker zit.

Eigen tandtechnisch laboratorium

CDC heeft een eigen, inpandig tandtechnisch laboratorium. Daar maken 15 tandtechnici dagelijks onze eigen protheses (‘kunstgebitten’), kronen en bruggen, klikgebitten en vaste bruggen op implantaten.

Snel en goed

De lijnen tussen onze tandartsen en tandtechnici zijn letterlijk kort. Ze lopen over en weer regelmatig bij elkaar binnen en schakelen soepel en snel met elkaar. Daardoor kunnen we protheses – mits de handeling niet al te veel tijd vergt – vaak nog dezelfde dag aanpassen. Zo kan die noodprothese gewoon in zijn doosje blijven.

Oog en oor voor ú

Onze tandtechnici zijn ware ambachtslieden, met gouden handen. Ze hebben oog voor esthetiek en detail. En ze zijn niet gauw tevreden. Elke prothese omringen ze met zorg – alsof die prothese voor hun gebit bestemd was. Daarnaast luisteren ze goed. Ze vertalen uw wensen in een prothese waarvan u jarenlang plezier hebt.

Meer informatie over ons eigen tandtechnisch laboratorium.

lab1
  • Dé kliniek van Nederland
  • Klanttevredenheid van 8,6
  • Uniek narcosecentrum

Adviesgesprek

U verdient het om een mooie glimlach te delen met familie en vrienden! Reserveer een adviesgesprek bij CDC en zet de stap naar een mooi én gezond gebit.